Vaata, kuhu sel nädalavahetusel Eestis minna

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatrite festival
Nukuteatrite festival Foto: Puhka Eestis

Sel nädalavahetusel toimuvad üle Eesti paljud põnevad laadad, kultuurisündmused ja spordivõistlused. EASi Turismiarenduskeskus koostas valiku kümnest üle Eesti toimuvast põnevamast üritusest, mida sel nädalavahetusel külastada. 

40. Türi Lillelaat

Juba aastakümneid algab kevadine aiatööde tippaeg Türi Lillelaadaga, mida külastab igal aastal kümneid tuhandeid inimesi ja kus oma kaupu pakub 700 laadalist. Reedest laupäevani kestval mõnusa meelelahutusprogrammiga laadal on esindatud aiandusfirmad, puukoolid ja eraaiad. Saadaval on laias valikus istikuid ja taimi nii tarbe- kui ka iluaeda, aiatarbeid, töövahendeid, majapidamiskaupu ja käsitöötooteid.

Umbrohufestival

Laupäeval peetakse Järvamaal Koigi mõisas IV Umbrohufestivali, mis on suunatud kõigile kodumaise toidu ja tervisliku elustiili sõpradele. Festivali käigus toimub rohevahetus-taimelaat, tervise- ja heaolutoodete tutvustamine, kohalike kodukokkade ja õpilaste valmistatud suupistete degusteerimine, mõisaekskursioonid, kultuuriprogramm ja pidulik õhtusöök.

Tartu Indiefest

Neljapäevast laupäevani Tartus toimuv Indiefest paitab alternatiivse muusika sõprade kõrvu kõige uuema indie'ga, tuues kokku artiste nii Eestist kui ka välismaalt. Festivalil kuuleb vanu lemmikuid Eesti muusikamaastikult, kuid leiab alati ka uusi tegijaid, kes alles hakkavad raadioedetabeleid vallutama. Toimumiskohad: Aparaaditehas, Genialistide klubi, Kalevi tänava park.

Muuseumiöö «Öös on mänge»

Sel laupäeval avavad muuseumid üle Eesti oma uksed tavapärasest hiljem ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. Hiliste õhtutundideni on avatud kokku üle 200 muuseumi, mis pakuvad sel õhtul kaasahaaravat eriprogrammi.

Lavassaare vanavaralaat ja pasunakooride ülevaatus

Pühapäeval toimub Pärnumaal Lavassaares muusikamaitseline, vaselõhnaline ja üllatusterohke kevadpäev. Vanavaralaadal kaubeldakse kõigega, millest õhkub möödunud aegade hõngu, näeb ka vanu sõidukeid ja militaarkaupa. Laadapäeval võtavad mõõtu pasunakoorid ning avatud on ka Lavassaare Raudteemuuseum, kus saab tutvuda püsiekspositsiooniga ning nautida rongisõitu.

Lohelennutamise päev

Pärnumaal Tõstamaa vallas asuv Jõuluvana Korstna talu korraldab perepäevade seeriat, mille käigus toimub sel pühapäeval lohelennutamise päev. Üritusel valmistatakse koos lohesid, lennutatakse kaasatoodud lohesid, lennutajaid sõidutavad hobused, kohvikus pakutakse lohe-pannkooke ja toimub väikeste viiuldajate kontsert.

Rohevahetus Setomaal

Laupäeval toimub Värska alevikus Seto Talumuuseumis Rohevahetus, kus saab enda jaoks üleliigseks muutunud püsikud, lillesibulad, maitsetaimed, põõsad, puud, seemned, toalilled või istikud ära anda ja ise teistelt vajaliku vastu saada. Lisaks taimedele võib Rohevahetusele tuua ka üleliigseid taimeanumaid ja aiakirjandust.

Nukuteatrite festival Teater Kohvris

Viljandis vältab neljapäevast pühapäevani rahvusvaheline nukuteatrite festival «Teater kohvris», mille käigus toimuvad etendused Viljandi Nukuteatris ja teistes linna kultuuriasutustes, meistritunnid ja lavastajate juhitavad mõttevahetused. Peetakse ka nukuetenduste laata Viljandi vanalinnas. Kõik päevad lõpevad «HeadeMõteteKlubi» üritustega festivalikülas. Tänavaetendused ja -töötoad on osalejatele tasuta.

Josephine'i kevadine lillepidu

Laupäeval peetakse Alatskivi lossis Josephine'i lillepidu kauni paruniproua Josephine'i auks, kelle sünnipäeval, 1880. aasta 20. mail pandi Alatskivi lossile nurgakivi. Lillepeol toimuvad laululaste ja laulukirjutaja Eva Mitreikina tasuta kontserdid, lossi tutvustavad ekskursioonid, kübarate kaunistamise ja maskide valmistamise õpitoad, lastele ponisõidud. Üritusel saab riietuda lossiaegsetesse kostüümidesse ja nendes pilti teha, mängida discgolf'i, vaadata miniloomaaia elukaid ja nautida loodust ümber järve kulgeval matkarajal.

Motokross TOP 200

Laupäeval toimub Türi lähistel Kihli motokrossirajal Kihli Motokrossi harrastajate karikasari ja külgvankrite Eesti karikavõistluste etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles