Laupäevane reisihommik viib Aafrikat avastama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvid
Lõvid Foto: Vida Press

Sel laupäeval toimub Viru keskuse Rahva Raamatus juba kolmas Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi koostöös korraldatud reisihommik, mis viib huvilised seekord Aafrikat avastama.

Aafrika riigid on puhkusereiside sihtkohana üha populaarsemad. Reisihommikul tulebki juttu põhjustest, miks Aafrikasse reisida tasub ning antakse soovitusi reisisihtkoha valimiseks. Oma Aafrika-rännakute muljetest räägivad raamatu «Minu Tansaania» autor Maiki Udam ja «Minu Kilimanjaro» autor Janika Vaikjärv. Vestlust juhib ajakirjanik ja Aafrika sõber Vahur Kersna.

Aafrika reisile lähevad enamasti juba kogenud reisijad. Tegemist on väga huvitava ja kireva maailmajaoga, kus lisaks ainulaadsele loodusele on väga mitmekesine kultuur ja traditsioonid. Ka Aafrika majandus ja poliitika on väga erinevad sellest, millega Euroopas harjunud ollakse, ja nende lähem uurimine on reisihuvilise jaoks kindlasti põnev.

Viimaste aastate statistika näitab, et Aafrika mandri külastamine kasvab. Puhkusereisijate hulgas populaarsemad Aafrika riigid on Lõuna-Aafrika Vabariik, Mauritius, Keenia ja Tansaania. Eksootilisematest Aafrika riikidest külastasid paljud Eesti inimesed eelmisel aastal näiteks Roheneemesaari, Etioopiat, Madagaskarit ja Mosambiiki. Lisaks on Eesti reisijate hulgas olnud läbi aastate populaarsed päikesereiside sihtkohad Egiptus ja Maroko, kuid neid võib lugeda pigem araabia maadeks.

Vestlusringis osaleb ka Estraveli tootjasuhete juht Jane Juhanson, kes räägib paikadest, kuhu Eesti inimesed Aafrikas kõige enam reisivad. Pikemalt peatub Jane enda rännakutel Madagaskaril ja Mauritiusel.

Märtsis alustanud reisihommikute sari on osutunud väga populaarseks, täites kord kuus laupäeva keskpäeval Rahva Raamatu ruumid reisi- ja raamatuhuvilistega. Reisihommik toimub Viru Keskuse Rahva Raamatu III korrusel laupäeva keskpäeval.

Kuulama ja kaasa rääkima tasub tulla kõigil neil, kes on huvitatud Aafrikasse reisimisest või keda huvitavad reisijutud põnevatesse sihtkohtadesse. Reisihommikul saab informatsiooni ja reisinippe neilt, kes Aafrikat hästi tunnevad. Vestlus kestab tund aega, seejärel on kõigil soovijail võimalik ka personaalselt reisiinfot, soovitusi ja tuntud reisisellide autogramme küsida.

Mai reisihommik on sel hooajal viimane. Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi koostöös toimuvad reisihommikud jätkuvad taas sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles