Austraalia võib liituda Ühendriikide elektroonikakeeluga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikakeeld
Elektroonikakeeld Foto: Vida Press

Terrorismiohu tõttu kaalub Austraalia peaminister Malcolm Turnbull elektroonikakeelu kehtestamist kõikidele välismaalt tulevatele lendudele.

Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia on keelanud teatud Lähis-Idast ja Aafrikast tulevatel lendudel suurte elektroonikaseadmete salongi võtmise. Nüüd kaalub sama sammu ka Austraalia peaminister, vahendab news.com.au.

«Me kaalume seda väga tõsiselt. Me võtame arvesse kogu infot ja nõu, mis me rahvusvaheliselt oleme saanud ja teeme samuti tihedat koostööd oma partneritega,» sõnas peaminister.

«Valitsus jälgib pidevalt ohutasemete muutumist nii siseriiklikult kui ka mujal, et kindlustada korrektsete turvameetmete olemasolu,» sõnas transpordiminister Darren Chester, kelle hinnangul on Austraalial alati olnud tugev süsteem, et tagada kõikide reisijate turvalisus.

Turvalisuseksperdid on aga hoiatanud, et nende esemete äraantavasse pagasisse panemine ei pruugi olla turvalisem, sest liitiumpatareidega seadmed võivad süttida ja sellisel juhul ei märka seda keegi ning seda ei ole võimalik kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles