Muslimimehed visati viipamise pärast lennukist välja

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Vida Press

Türgist Inglismaale sõita soovinud kaks muslimi meest ei saanud õigel ajal oma teekonda alustada, sest tekitasid kaasreisijates käeviibete pärast kahtlust.

60-aastane Sahin Lin oli just jõudnud lennukis maha istuda, kui kaks naisreisijat süüdistasid teda ja teist muslimimeest turvakontrollist läbihiilimises ja «kätega viipamises», vahendab news.com.au.

Kahel mehel kästi seejärel Thomas Cooki lennukist lahkuda ja nad pidid läbima täiendava turvakontrolli, mistõttu ei saanud lennuk õigel ajal väljuda ja ka ülejäänud reisijad pidid oma reisi algust tunni jagu ootama.

«See oli tõeliselt ärritav kogemus,» sõnas Lim. «Need kaks naist, kes iganes nad ei ole, süüdistasid mind ja seda teist meest täiesti alusetult. See on naeruväärne, ma ei hiilinud turvakontrollist läbi, ma läbisin selle nagu kõik teised inimesed».

Mehe enda sõnul rääkis ta telefoniga ega viibanud midagi teisele reisijale. «Ma ei olnud kunagi seda teist meest kohanud, kes minuga koos lennukist välja visati, kuid ma tean teda nüüd ja edaspidi ütlen talle kindlasti tere, kui peaksin teda nägema. Need naised nägid kaht muslimimeest ja eeldasid, et tegu on kindlasti terroristidega».

Limi sõnul on tal plaanis Thomas Cooki lennufirma nüüd kohtusse kaevata, sest nad käitusid situatsiooni lahendades valesti. «Kui neil oleks olnud turvalisuse osas mingeid kahtlusi, oleks nad pidanud kõik maha tõstma ja uuesti üle kontrollima,» sõnas mees.

Tema arvates ei ole see aktsepteeritav, et kaks muslimimeest välja valitakse ja neid alandatakse.

Thomas Cooki esindaja kinnitas, et tõstatatud kahtlused olid alusetud ning tänas mehi koostöö eest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles