Seitse moodust, kuidas lennukis tasuta parem koht saada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriklass
Äriklass Foto: Creative Commons

Äri- ja tavaklassi vahel laiutab suur tühimik, mis kindlasti kajastub ka hinnas ning seetõttu jääb enamikel reisisõpradel need kallimad luksused proovimata.

Siiski on mõned moodused, kuidas võid saada endale kõrgema klassi pileti ilma hunnikus eurosid välja käimata. Kuigi ükski nipp paremat istekohta ei garanteeri, tasuks igaks juhuks neid nõkse meeles pidada, vahendab Independent.

1. Oksjon - internetilehel PlusGrade panevad lennufirmad oksjonile piletid, mida ei ole niisama ära ostetud. Seal saavad kõik pakkuda oma hinna äriklassi kohtadele ja need kes on nõus maksma kõige rohkem, saavad loomulikult endale ka pileti. Samas peab oksjoni hetkeks reisijal olemas olema juba tavaklassi pilet, seega mineku soov peab olema kindel.

2. Pane ilusti riidesse - mõnikord võib jääda äriklassis mõni iste tühjaks ja lennufirmal võib olla piisavalt suur soov oma klientidele meelejärgi olla, et nad pakuvad paremaid istekohti. Igaüht aga äriklassi ei lasta, selleks peab olema vastavalt ka riides, mistõttu ei tasuks lennukisse kunagi minna dressipükste ja katkise pusaga.

3. Ole viisakas - ära kunagi arva, et lihtsalt sellepärast, et maksid pileti eest, peaks keegi sind eriliselt kohtlema. Ole ka ise viisakas ning teised on sinuga viisakad. Kui naeratad ja oled rõõmsameelne juba registreerimislauast alates, siis on suurem tõenäosus, et ühel hetkel keegi pakub sulle paremat istekohta.

4. Reisi üksi - kui reisid üksi või oled nõus sellega, et sa oma sõpradega koos istuda ei saa, on suurem tõenäosus, et sulle pakutakse äriklassi piletit. Sageli jäävad üle üksikud kohad, mistõttu ei ole võimalik muuta terve pere või sõpruskonna pileteid.

5. Ära jää purju - kui oled juba lennukisse jõudes purjus, siis ei lasta sind kindlasti äriklassi, kellelgi ei ole vaja ühte lällavat reisijat kõrgelt maksvate klientide vahele.

6. Ajastuses peitub võti - enamik lennud on tavaliselt täisbroneeritud, kuid on mõned perioodid, kus lennukites võib leida tühjasid kohtasid. Kui reisid nädala sees, näiteks teisipäeviti või kolmapäeviti, on suurem võimalus, et äriklassis on ka vabu istmeid.

7. Ole ustav - peaaegu igal lennufirmal on oma kliendiprogramm, kui kuulud sellesse võrku ja reisid sageli just ühe firmaga, siis soovib ka ettevõte sind õnnelikuna hoida. Seega, kui peaks vabanema võimalus sind äriklassi tõsta, seda suure tõenäosusega ka tehakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles