Sündmused, mida sel nädalavahetusel Eestis külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kevadlaat
Narva kevadlaat Foto: Puhka Eestis

EASi Turismiarenduskeskus on kokku pannud nimekirja põnevamatest sündmustest, mida sel nädalavahetusel üle Eesti külastada.

Jõhvi balletifestival

X Jõhvi balletifestivali raames toimub reedel Mihhail Fokini lühiballettide õhtu, laupäeval Moedisainerite Diana Denissova ja Mammu Couture moeetendus, George Balanchine'i lühiballettide õhtu ning pühapäeval laste ballettigala.

Narva Kevadlaat

Narva Joaoru puhkealal ja Promenaadi territooriumil toimub laupäeval traditsiooniline Narva Kevadlaat, kus Eesti, Läti ja Leedu kaupmehed ja käsitöölised pakuvad tooteid igale maitsele. Laadal astuvad üles erinevad esinejad ja toimuvad võistlused nii lastele kui täiskasvanutele.

Valga heategevuslik piirilaat

Laupäeval ja pühapäeval Valgas peetava laada tegevus toimub piki piiri ja kauplemine toimub nii Eesti kui ka Läti poolel. Heategevuslikul piirilaadal toimub lihatoodete konkurss ja grillimisvõistlus «Piirideta grill», laadalt ei puudu ka kultuuriprogramm nii noortele kui vanematele.

Pärnu ooperimuusika festival PromFest

Rahvusvahelise ooperimuusika festivali PromFest raames toimuvad alates reedest lisaks ooperiproduktsioonile erinevad kontserdid, meistriklass lauljatele ja kinoseansid.

Tartu Autorilaulufestival Mailaul 2017

Neljapäevast laupäevani vältaval Tartu rahvusvahelisel autorilaulu festivalil Mailaul 2017 jagavad oma loomingut mitukümmend lauljat-laulukirjutajat Eestist ja välismaalt.

Seto pitsi päevad

Reedel avatakse Seto Talumuuseumis XXIV Seto pitsi konkursitööde näitus “Seto pitsis on õrnust ja ilu”.

Rogosi mõisa kevadlaat Võrumaal

Pühapäeval peetakse Võrumaal Haanjas asuva Rogosi mõisa kevadlaata, kus lisaks kauplemisele on mõisa siseõuel avatud mõisa muuseumid, töötuba ja toimuvad giidiga ringkäigud.

Elektroonilise Pärimusmuusika Festival Viljandis

Laupäeval Viljandi Pärimusmuusika Aidas toimuval festivalil tuuakse osalejateni põnevad loengud, rütmikad ansamblikoosseisud ning suurepärased instrumentalistid, kelle lemmikpilli helisid saadavad elektroonilised laengud ja kõlad.

Kevadine jüripäev Värskas

Laupäeval tähistatav kevadine jüripäev on Värska piirkonna olulisim kirikupüha. Päev algab teenistusega, mille järel suheldakse haudadel ja jätkub kirmas leelokooridega kiigeplatsil. Külalistel palutakse tulla väikeste gruppidena ja austada kohalikke kombeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles