Suur lennufirma kasutab kütusena küpsetusõli

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A350
Airbus A350 Foto: Vida Press

Singapore Ailines on alustanud maailma esimese «rohelise paketiga,» et vähendada heitgaaside atmosfääri purskamist. 

Selleks võttis lennufirma kasutusele biokütuse, mida toodetakse küpsetusõlist, mis omakorda kombineeritakse tavalise kütusega. Sellist meetodit kasutab lendamiseks järgmise kolme kuu jooksul 12 lennuliini, mida teenindavad Airbus A350-900 lennukid, vahendab news.com.au.

Esimene selline lennuk saabus Singapuri juba teisipäeval, pärast 17 tunnist reisi San Franciscost. Pardal oli sel lennukil 206 reisijat.  Lennufirma tegevjuht Goh Choon Phong loodab, et biokütus, kütuseefektiivsed lennukid ja optimeeritud lennuliiklus aitavad parandada ettevõtte heitgaaside emissiooni.

«Me tahame end mugavustsoonist välja lükata ja seetõttu võtsime initsiatiivi ja kasutame nii äriliselt kui ka tehniliselt jätkusuutlikku kütust,» sõnas Phong. Kütuse kasutuselevõtt on kooskõlas kohaliku lennuametiga, mis ettevõtmist ka igati toetab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles