Kaks päeva Jurmalas – mida teha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jurm

Kui olete plaaninud veeta Jurmalas vaid mõned päevad, soovitame kasutada lühikest spikrit asjadega, mida kindlasti peaks reisi jooksul tegema.

Selleks, et säästa aega ja nautida stressivaba puhkust, valige enne kohaletulekut endale sobiv ööbimispaik Jurmala turismilehe alamlehelt “Kus ööbida?”.

1. Nagu korralikul reisijal kombeks, külastage sihtkohaga tutvumiseks pärast Jurmalasse saabumist kõigepealt Jurmala linnamuuseumi, kus võib digitaalses vormis tutvuda kuurordi ajalooga ja arenguga alates 18. sajandist kuni tänapäevani. Muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kl. 10.00 kuni 17.00. Aadress: Tirgoņu tänav 29

Foto: jurmala.lv

2. Pärast ajalooga tutvumist leidke sealsamas nurga taga asuv Jomas tänav, mis on Jurmala „tuiksoon”– koht, kus jalutada, sisseoste teha, kohvi juua või lõunastada. Jomas tänav on ainult kilomeetri pikkune ja rahulikus tempos Dzintari poole jalutades jõuate Dzintari metsaparki.

Foto: jurm

3. Dzintari metsapargis on lisaks jalutuskäikudele, rulluisutamisele, mängudele ja vaatetorni külastamisele igal huvilisel võimalus  ennast proovile panna seikluspargis “Tarzāns”, mis on avatud 1. maist kuni 30. septembrini. Selle takistusrajad sobivad nii täiskasvanutele kui ka erivanustele lastele. www.tarzans.lv/jurmala. Aadress: Lazdonas tänav

Foto: jurm

4. Pärast aktiivselt veedetud aega Dzintari metsapargis ja seikluspargis “Tarzāns” soovitame Dzintari kontserdisaali kaudu minna randa. Minnes randa Turaida tänava kaudu, pöörake vasakule, kus algab valgustatud rannapromenaad, mis viib tagasi Majorisse. Seal märkate suurt metallskulptuuri – kilpkonna. Pildistage seda ja jätkame teed. Kilpkond asub hoone Jūras tänav 23/25 juures.

5. Päeva viimase tegevusena soovitame minna Ķemeri rahvusparki, kus praegu on kasutusel kolm rada – Suur Ķemeri soorada, Soometsa rada, mis tutvustab looduslikku ja niisket metsa ning Sloka järve loodusrada, mis kulgeb piki järve randa ja annab võimaluse jälgida vaatetornist linde. Selle retke jaoks varuge kindlasti vähemalt kolm tundi aega.

Päev on olnud pikk ja muljeterikas, nüüd on õhtusöögi (restorani või kohviku valik on lihtne lehel “Kus süüa”) ja magusa une aeg!

Foto: jurm

7. Tere hommikust! On uus päev ja uute seikluste aeg. Positiivsete emotsioonide saamiseks soovitame külastada “Līvu Veeparki”! See on Põhja-Euroopa suurim siseveepark, mis ei jäta ükskõikseks kedagi – ei täiskasvanuid ega ka lapsi. Suvel avatakse lisaks 11 000 m² sisealale 7000 m² suveala. Veepargis leiate liutorud, saunad, mullivannid, joogid veebaaris, vapustavad hüpped akvaariumi basseini kolmandalt korruselt teisele. Veepargi külastamiseks soovitame varuda aega vähemalt 4 tundi. www.akvaparks.lv Aadress: Viestura tänav 24

Foto: jurm

8. Peale aktiivset puhkust veemaailmas tasub suunduda Jurmala idaossa, kus asub Jurmala vabaõhumuuseum ja Ragakāpa looduspark. Siin võib tutvuda linna ajalooga ajast, mil siin oli veel kaluriküla. Ragakāpa looduspargi radadel võib nautida tervislikku jalutuskäiku männimetsas. www.jbmuzejs.lv Aadress: Tīklu tänav 1a

Foto: jurm

9. Peale aktiivset hommikut tuleb kindlasti mõelda lõunasöögi peale (“Kus süüa?”), ja seejärel tutvuda Läti tähelepanuväärseima luuletaja Aspazija elukäiguga. Aspazija majas võib mitte ainult näha autentset eelmise sajandi esimese poole interjööri ja tarbeesemeid vaid ka projektsiooni tehnikas loodud hologramme ja interaktiivseid mänge. Aadress: Z. Meierovica prospekt 18/20

Foto: jurm

10. Aspazija maja lähedal asub kunstijaam “Dubulti”, kus korraldatakse tänapäevaseid kunstinäituseid. Kunstijaam “Dubulti” on unikaalne kaasaegse kunsti galerii Jurmalas, mis tutvustab professionaalset kunsti. 1977. aastal projekteeritud hoone täidab tänu Läti Raudteele alates aastast 2015 kahte funktsiooni - raudteejaam ja kunstigalerii. Kuni 4. juunini on siin avatud näitus “Tudengipäevikud. Skulptorid.”, kus võib näha uute üliõpilaste töid. Aadress: Dubulti raudteejaam.

Foto: jurm

11. Selleks, et päeva lõpp oleks lõõgastav ja meeldiv, nautige kogu keha massaaži mõnes Jurmala SPA keskustest. Peale massaaži või mistahes muud vähemalt neljast sajast SPA keskustes saadaval olevatest protseduuridest võite suunduda kodu poole või pikendada oma puhkust ja veeta siin veel mõne suurepärase päeva! Kui soovite jääda, otsige julgelt uusi puhkuseideid Jurmala turismilehelt www.visitjurmala.lv või Jurmala turismiinfokeskusest Lienes tänav 5.

Foto: jurm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles