Bussiga muretult Helsingi sadamast suurematesse Soome linnadesse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.eckerolinjen.fi.

Tahaksid avastada Soomet kaugemal kui ainult Helsingis? Või viivad tööreisid sind sügavamale Soomemaale ja tihti tuleb sellepärast asja teha bussijaama? Nüüd võib viimase käigu hoopis unustada, sest otse Helsingi Lääneterminalist väljuvad bussid mitmetesse suurematesse Soome linnadesse.

Igaüks, kes on välismaal reisinud, teab, et isegi kuitahes mugava kohaliku ühistranspordiga liikumine põhjustab ikka väheke stressi. Millal bussid väljuvad? Kas ma istun ikka õigele bussile? Kuidas toimub pileti ost? Kas ümberistumised õnnestuvad nii, et ma järgmisest sõiduvahendist maha ei jää? Need on küsimused, mis muutuvad eriti aktuaalseks just kodumaalt eemal reisides.

Kõik need mured võid nüüd unustada ja keskenduda ainult teekonna nautimisele. Nimelt pani Eckerö Line koostöös mitme Soome bussifirmaga Helsingi Lääneterminalist bussid käima Turusse, Tamperesse, Lahtisse, Kouvolasse ja Kotkasse. Ehk et istud Tallinnas laevale, Helsingis vahetad laeva bussi vastu ning juba mõne tunni pärast oledki seal, kuhu jõuda soovisid. Ja bussijaama polegi vaja vantsida!

Täpselt samamoodi toimib ka vastupidine otseühendus nimetatud linnade ja Helsingi Läänesadama vahel. Istud näiteks Tamperes või Turus vastavale bussile, mis toob sind otse sadamaterminali ette ja just sobiva ajavaruga, et jõuaksid kiirustamata Eckerö Line laevale. Busside peatus asub täpselt terminali ees ning bussid liiguvad kõikidel nädalapäevadel.

Graafikud on sünkroonis laevade sõiduplaaniga

Busside sõidugraafikud on tehtud arvestusega, et need sobivad Eckerö Line laevade sõiduplaaniga. Laevalt tulles jõuad rahulikult sadama ees ootavale bussile ning vastupidi – bussi sadamasse saabumisse ja laeva väljumise vahele jääb pool tundi ajaakent, nõnda, et laevale saad minna kiirustamata.

Eckerö Line partneriteks on Soome tuntud bussifirmad Savonlinja, Vainion Likkenne ja Paunu. Bussid on mõnusad ja varustatud kõigi kaasaegsete mugavustega.  

Pileteid bussidele saab osta netist koos laevapiletitega ja neid müüakse kuni kaks kuud ette. Netist ostetud PDF-pilet trüki kas välja või esita bussijuhile mobiilist. Piletid on nimelised ja sellepärast võta reisile kindlasti kaasa ka ID-kaart või pass, et oma isikut tõestada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles