Video: Delta Air Lines viskas reisija välja, sest ta kasutas tualetti (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vestlus Delta Air Linesi lennukis
Vestlus Delta Air Linesi lennukis Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikide lennufirma Delta Air Lines viskas reisija lennukist välja, sest ta kasutas tualetti enne, kui lennuk oli õhku tõusnud.

39-aastane diskor ja luuletaja Kima Hamilton soovis lennata Atlantast Milwaukeesse, et pidada seal kõne kooliõpilastele. Enne õhkutõusu soovis mees aga tualetis käia, mida talle esialgu ei lubatud, vahendab The Sun.

Hamilton kõndis tualetini ning pardameeskond saatis ta sealt tagasi. Kui lennuk ei olnud ka poole tunni pärast õhku tõusnud, läks mees teisele katsele. Pealtnägijate sõnul oli ta oma kohal tagasi vähem kui minuti pärast.

«Piloot tuli ja ütles: «Daamid ja härrad, ma vabandan, aga me peame väravasse tagasi pöörduma ja ühe reisija maha tõstma». Selle otsuseni jõuti väga kiiresti,» kirjeldas Hamilton temaga toimunut.

Videost on näha, kuidas ta üritab lennufirma töötajalt saada infot, miks teda soovitakse lennukist välja visata. «Kas te võiksite aidata mul aru saada, miks te mind välja visata tahate. Mul on vaja rohkem informatsiooni, ma ei ole midagi valesti teinud,» rääkis Hamilton.

Ta selgitas ka meeskonnale, et ta on pileti ostnud ja tal tekkis hädaolukord ning ta pidi minema pissile. «Ma üritasin esimene kord kinni hoida, kuid ma tõesti ei suutnud ja nüüd visatakse mind lennukist maha? Ma ei ole teinud midagi vaenulikku,» oli mees üllatunud.

«See ei ole üks nendest olukordadest, kus me sunnime sind lennukist lahkuma, kuid kuna me tekitame praegu kõigile reisijatele ebamugavust, palutaksegi sul lennukist lahkuda. Palun järgne mulle registreerimislauani, see on kõik,» selgitas lennufirma töötaja olukorda.

Kuna Hamilton ei olnud endiselt nõus lahkuma, lõppes vahejuhtum sellega, et kõikidel reisijatel paluti lennukist väljuda ning õhkutõus hilines veel kaks tundi. Küll leidus reisijaid, kes kaalusid solidaarsusest paigale jäämist.

«See oli kõige ennekuulmatum raha maksnud kliendi kohtlemine, mida mina oma kahekümneaastase lennukogemuse juures olen näinud,» kommenteeris lähedal istunud advokaat Krista Rosolino.

Ta kirjutas avaliku kirja ka Delta Air Linesile, kus seisis: «Mitte ainult ei teinud te liiga ja alandanud ühte reisijat, kes pidi sama päeva hilisema lennu eest maksma sadu dollareid, vaid te käskisite ka kõigil teistel kannatada ja pealt vaadata kaks tundi kestnud saagat, sest üks mees pidi hädaolukorras kasutama tualetti».

Hamiltonile anti küll pileti eest raha tagasi, kuid uus sama päeva pilet maksis sellest kolm korda rohkem ja need kulud tuli mehel endal kanda.

«Meie pardameeskond on põhjalikult koolitatud, et nad tagaksid klientide turvalisusele. See on väga oluline, et kõik reisijad alluksid meeskonna juhistele kõikides lennu etappides, eriti kriitilistel hetkedel nagu õhkutõus ja maandumine,» seisis Delta Air Linesi avalduses.

Kui lennufirma selgitas otsust mees välja visata turvalisuse tagamisega, siis Rosolino seda ei kinnitanud ja pealtnäha mingit ohtu lennukile ega teistele reisijatele ei esinenud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles