Video: hirmunud reisijad palvetasid suitsu täis lennukis

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits lennukis
Suits lennukis Foto: Kuvatõmmis

Aero Contractorsi lennuk täitus peagi pärast õhkutõusu suitsuga, mistõttu tehti hädamaandumine. Õnnetuses keegi viga ei saanud. 

Lennuk asus teele Port Harcourtist Nigeerias ning pidi maanduma riigi pealinnas Lagoses. Umbes 20 minutit pärast õhku tõusmist hakkasid reisijad tundma põlemise lõhna, lennuki täitis paks suits ning seejärel hakkas üürgama suitsuandur, vahendab Daily Mail.

Lisaks ei kukkunud paneelidest alla hapnikumaskid, mis tegi reisijate olukorra veelgi kehvemaks. Pardameeskond jagas laiali niisked rätikud ning käskis kõigil hingata läbi selle.

«Piloot ütles, et me peaksime maha rahunema, kuid midagi ju põles, me tundsime seda ja suits läks järjest paksemaks, alarmid hakkasid üürgama ja meie pidime maha rahunema?» kirjutas reisija sotsiaalmeedias. Ta lisas, et põles üks lennuki mootoritest. Seda väidet ei ole siiski veel kinnitatud.

Lennuk tegi hädamaandumise 35 minutit pärast õhkutõusu ning sellel olid vastas ka tuletõrjujad. Juhtumit on asunud uurima nii lennufirma kui ka Nigeeria lennuamet. Aero esindaja sõnul paistis lennueelse kontrolli käigus kõik tavapärane.

Esindaja lisas, et suitsu hakkas tulema pärast seda, kui üks reisijatest oli kasutanud lennuki tualetti.

Loe ka seda, mida erinevad helid lennukis tähendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles