Miks ei ole kuninganna Elizabeth II-l vaja reisimiseks passi?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II ja Saksamaa president Joachim Gauck lähevad lennukile
Kuninganna Elizabeth II ja Saksamaa president Joachim Gauck lähevad lennukile Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Kui kõik teised peavad enne lennujaama jooksmist närviliselt kodust passi otsima ja lootma, et see ka kehtib, siis kuninganna Elizabeth II-l seda probleemi ei ole. 

Suurbritannia kodanike passis seisab, et see on välja antud tema majesteedi nimel, mistõttu ei ole kuningannal endal selle järele mingit vajadust. Kõik ülejäänud kuningakoja liikmed peavad aga reisides passi kaasa võtma, vahendab Travel and Leisure.

Kuna ka juhiload antakse Suurbritannias välja kuninganna nimel, siis ei pea tal ka sõitmiseks luba olema. Ühtlasi ei pea tema autodel olema numbrimärke. Veel ei tohi kuninganna vastu alustada kohtuteed.

Kui see tundub kellelegi ülekohtusena, siis rahustuseks seisab kuningakoja ametlikul leheküljel avaldus, et rahvas ei pea muretsema, kuna kuninganna annab endast parima, et kõik tema tegevused on ranges kooskõlas seadustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles