Galerii: protestilaine vallandanud arst kaebab lennufirma kohtusse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

David Dao, kes tiriti vägivaldselt United Airlinesi lennukist välja, otsustas pöörduda lennufirma vastu kohtusse. 

Vietnami päritolu arst on esitanud kohtule taotluse, et kõik materjalid, mis puudutavad temaga eelmisel pühapäeval juhtunud intsidenti, säilitataks. Nende dokumentide hulka käivad turvakaamerate salvestised, kokpiti helisalvestis, reisijate manifest, kirjutatud raportid ja muud sarnased tõendusmaterjalid, vahendab NBC News.

Kohtupaberites seisab, et «Daol ei ole hetkel dokumentidele juurdepääsu ja ta usub, et kui neid ei kaitsta, siis hakkab tema juhtumit varjutama eelarvamus». Dao on varasemalt mõistetud süüdi seksi eest ravimite müümises, mistõttu kaotas ta ajutiselt arstilitsentsi.

Lennufirma tegevjuht on avalikult vabandanud ning kõik lennul olnud reisijad saavad kompensatsiooniks sama suure summa, kui maksis nende lennupilet. Kompensatsioon on võimalik välja võtta sularahas, reisikrediidis või boonuspunktides.

Juhtumi kommenteerimisel on sõna võtnud ka Ühendriikide president Donald Trump, kes nimetas Daoga toimunut «kohutavaks». Intervjuus lisas Trump, et «Teate, on olemas piir, kust maalt ma võin lennukist välja minna... päriselt. Nad oleksid pidanud rohkem pakkuma. Sa pead lennukist lahkuma. See oli õudne».

Enne, kui lennufirma hakkas inimesi välja tõstma, pakkusid nad vabatahtlikele 400 dollarit ja ööd hotellis. Kui vabatahtlikke ei leidunud, tõsteti summa 800 dollarini, kuid vabatahtlikke ikka ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles