Ühest reisijast sai lennufirma õudusunenägu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Dao
David Dao Foto: Kuvatõmmis

USA lennufirma United Airlinesi lennukist viidi üks reisija vägivaldselt välja. See juhtum on tekitanud skandaali, firma maine on saanud kõvasti kahjustada ja ilmselt ootab ees kohtutee väärkoheldud kliendiga.

United Airlinesi lennuk valmistus pühapäeval Chicago lennujaamast õhku tõusma, et jõuda pärast tunnikest sõitu Louisville’i. Kuna lennufirmal oli vaja viia sihtjaama ettenähtust rohkem oma meeskonnaliikmeid, ei mahtunud kõik reisijad peale.

Kuna vabatahtlikke, kes olnuksid nõus ise lennukist lahkuma ja järgmist lendu ootama, ei leidunud, oli United Airlines sunnitud tegema ise valiku, kes peab reisist loobuma. Siiski ei olnud kõik nende väljavalitud reisijad nõus lahkuma. Vietnami päritolu arst David Dao keeldus ning kohale kutsuti turvameeskond, kes mehe jõuga lennukist välja tiris.

Üllatuslikult õnnestus Daol aga lennukisse tagasi tulla. Sotsiaalmeedias levima hakanud videost oli näha, et rüseluses oli tema nägu veriseks löödud. Šokis mees hoidis seinast kinni ja korrutas vaid, et peab koju jõudma. Väidetavalt pidi ta järgmisel hommikul tööl olema. Ta visati teist korda lennukist välja.

Chicago lennuameti hinnangul ei käitunud üks kolmest turvatöötajast kehtestatud reeglite järgi ja seepärast saadeti ta kuni uurimise lõpetamiseni sundpuhkusele. «Turvatöötaja käitumisviisi lennuamet loomulikult heaks ei kiida,» vahendas Telegraph lennuameti avaldust.

United Airlinesi tegevjuht Oscar Munoz kinnitas, et nad parandavad oma poliitikat nii, et selliseid olukordi enam tekkida ei saaks. Samuti vaadatakse üle meeskonnale kehtestatud reeglid, mille järgi käitutakse siis, kui lennukipileteid on müüdud rohkem, kui on kohti, ning partnerlussuhted lennujaama ja kohalike ametivõimudega. Selle uuringu tulemused tehakse avalikuks aprilli lõpus.

Küsimusele, miks Munoz põhjaliku kommentaari andmisega viivitas, vastas tegevjuht, et tema reaktsioon ükskõik millisele probleemile on alati teha kindlaks kõik faktid. «Mu esialgsed sõnad ei suutnud tõeliselt väljendada seda häbi,» lisas ta.

-Kannatanud reisija luukered

Hiljem selgus, et pealtnäha süütu arst David Dao on 2003. aastal süüdi mõistetud, kuna ta müüs seksi eest retseptiravimeid. Teda süüdistati opioidse retseptiravimi Vicodin ja teiste narkootiliste ainete väljakirjutamises Brian Caseʼile, kelle ta hiljem oma büroojuhiks palkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles