Lennukist välja tiritud reisija on seksi eest ravimeid müünud arst (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr David Dao perega
Dr David Dao perega Foto: Vida Press

United Airlinesi lennukist välja tiritud pealtnäha süütu reisija on Vietnami päritolu arst David Dao, kes on varasemalt süüdi mõistetud seksi eest retseptiravimite müümise pärast.

Dr David Dao Elizabethtownist kinnitas, et tema on sotsiaalmeedias leviva video peategelane. Ta lisas, et viibib veel tänaseni Chicago haiglas, kus teda tekkinud vigastuste ja trauma tõttu ravitakse, vahendab New York Post.

Dao on palganud nüüdseks kaks väga head Chicago advokaati, kes teda võitlusel lennufirma vastu kaitsma hakkavad. Üks advokaatidest on spetsialiseerunud inimvastastele kuritegudele ja teine ärijuhtimisega seotud kaebustele.

Advokaatide väljastatud avalduses seisis, et Dao perekond on tänulik kõigile inimestele, kes on nende eest palvetanud, nende pärast muretsenud ja oma toetust väljendanud. «Hetkel keskendume Dr Dao ravile ja tervenemisele,» seisis kirjas.

David Dao ise on aga 2005. aastal arstiloast ilma jäänud. Teda süüdistati retseptiravimi Vicodini ja teiste narkootiliste ainete väljakirjutamises patsiendile Brian Case'ile, kelle ta hiljem palkas oma büroojuhiks.

Mehed said korduvalt kokku motellides ja veetsid seal lõbusalt aega. Dao maksis Case'ile iga kord umbes 200 dollarit ning lisaks kirjutas välja ka retseptiravimeid. Kinni võtmise päeval filmiti Daod koos Case'iga taaskord ühes motellis. Videosalvestiselt oli muu hulgas näha särgita ja avatud püksilukuga arsti. Vandekohtunikud soovisid Daole kaheaastast vangistust, kuid kohtunik muutis selle hoopis viieaastaseks katseajaks ning arst saadeti sundpuhkusele.

2005. aastal otsustas mees vabatahtlikult loobuda arstiloast, kuid juba 2015. aastal sai ta selle tagasi klausliga, et võib ühe päeva nädalas töötada mõne teise Elizabethtownis töötava arsti heaks.

Ka enne selle juhtumi väljatulekut ei olnud Dao kõige paremate arstide nimekirjas. Kohalik meditsiininõukogu kirjutas mehele ette, et ta peab ebakorrektse käitumise pärast läbima täiendava tervisliku kontrolli ning viharavi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles