Millised on hooaja popimad reisisihtkohad?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: SCANPIX

Reisijad eelistavad sel hooajal külastada eelkõige Aasiat ja Araabia Ühendemiraate, kuid palju reisitakse ka Euroopas. Itaalia, Hispaania ja Saksamaa on populaarsemad riigid, kuhu on praeguseks tehtud enim broneeringuid. 

Baltimaadest sõidetakse eelkõige soojadesse sihtkohtadesse. «Populaarsed sihtkohad on Tai, Araabia Ühendemiraadid (eelkõige Dubai), Kanaari saared (peamiselt Tenerife) ja USA. Alates maikuust algab suvereiside hooaeg ja siis puhatakse kõige rohkem Kreekas, Türgis ja Hispaanias,» tõi näiteks Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz.  

Reisisihtkoha valikut mõjutavad eelkõige võimalikult mugavad lennuühendused, aga samuti ka riikide turvalisuskuvand. Egiptusesse reisimine on vähenenud ja alternatiivina külastavad paljud Baltimaade puhkusereisijad viimastel aastatel Araabia Ühendemiraate.

Autorendiettevõtte Budget Eesti esindaja Madis Sinijärve sõnul näitab nende analüüs, et praegusel hooajal on Euroopa riikidesse enim rendibroneeringuid tehtud Itaaliasse, Hispaaniasse ja Saksamaale ning need on populaarseimad sihtkohad kõigi Balti riikide elanike seas. 

Tarbijad peaksid reisil olles kindlasti tähelepanu pöörama lepingutingimustele ning arvestama reisisihtkoha eripäradega, rõhutas Sinijärv. Soojemates sihtkohtades on auto kasutajal kindlasti heaks abimeheks korralikult töötav kliimaseade ning ekstreemsemate ilmadega sihtkohtades tuleks tähelepanelikumalt vaadata kas või rendiautol all olevaid rehve.

«Kõik tahavad ju, et nende puhkus mööduks võimalikult sujuvalt, mugavalt ja suuremate probleemideta ning seetõttu tasub auto enne rendile võtmist kindlasti kriitilise pilguga üle vaadata. Lisaks on tarbija A ja O alati leping, mille tingimusi tuleks enne allkirjastamist põhjalikult lugeda ning kui midagi segaseks jääb, alati üle küsida. Seda eriti kohtades, kus suhtlus käib kas mõlemale või ühele osapoolele võõras keeles,» tõi Sinijärv välja.

Millised on trendid?

Kasvanud on kruiiside populaarsus ja kruiisireisijate arv suureneb kindlasti veelgi. «Kõige rohkem käiakse Kariibi mere kruiisidel, mis algavad USA idarannikult ja see kasvatab veelgi USAsse reisijate arvu.

Talvehooaja sihtkohana on lisaks Tenerifele kasvanud teiste Kanaari saarte, näiteks Fuerteventura ja Lanzarote, külastamine. Uuemaks suvehooaja sihtkohaks on aga näiteks Montenegro, kuhu saab suvel otselennuga, ning eksootilisematest sihtkohtadest on suurenenud Kagu-Aasia riikide populaarsus, näiteks reisitakse Vietnamisse, Kambodžasse ja Laosesse, rääkis Ilisson-Cruz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles