Lennusaatja annab nõu: millal on parim aeg lennuki tualeti kasutamiseks?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukis vetsus käies peaks teistega ka arvestama.
Lennukis vetsus käies peaks teistega ka arvestama. Foto: Panthermedia/JCB Prod

Kui loodus kutsub, siis tuleb minna. Ei saa vist olla väga ebamugavamat kohta, kui 10 kilomeetri kõrgusel asuv miniatuurne tualettruum. Pikal reisil olles on aga paraku võimatu seda kohta vältida.

Lennusaatja Erika Rothi sõnul on kogu reisi vältel kaks head ajaakent, mil saab pikemalt vetsu kasutada, kirjutas Travel and Leisure. Esimene võimalus on siis, kui piloot lülitab välja turvavöö nõude tule, teine enne seda, kui alustatakse jookide pakkumist.

Nende kahe vahemiku sees on tõenäoliselt reisijal aega vajalikeks protseduurideks kümme minutit, sest keegi ei oota ukse taga. Pärast 20 minutit võib juba stjuardess aga uksele koputama tulla. «Need, kes plaanivad ka paha haisu välja ajada, võiks eelnevalt küsida teenindajalt paki kohviube, see summutab halva lõhna ära,» rääkis ta.

Lennusaatjad teavad sel juhul suhteliselt kindlalt, mis sul plaanis on, aga järgnevatel inimestel pole vähemalt aimugi. Lisaks sellele, et kaasreisijatel on pärast sind mugavam vetsu kasutada, võib kohviubade kasutamine ära hoida ka hädamaandumise. Näiteks oli eelmisel nädalal sunnitud üks SpiceJeti lend tegema hädamaandumise, sest tualettruumist tuli välja kannatamatut haisu, mis levis ka kokpitti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles