Uus-Meremaal napib turistidele hotellitube

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Aucklandis.
Aastavahetus Aucklandis. Foto: Peter Meecham/AP

Uus-Meremaa üritab hakkama saada üha suureneva turistide hulgaga, sest seda maad külastavate inimeste arv hakkab vaikselt üle käima võimalikest voodikohtade arvust.

Riik on selleks aastaks ennustanud 3,1 miljonit turisti, aga juba eelmisel aastal oli turistide arv 3,5 miljonit, kirjutas Telegraph. 2022. aastal tuleb ilmselt valmistuda 4,5 miljoniks turistiks. Koos reisihuviliste suurenemisega suureneb aga ka mure puudulike voodikohtade pärast, sest Uus-Meremaal pole praegu füüsiliselt lihtsalt nii paljude inimeste jaoks piisavalt hotellitube. Kui kiiret lahendust ei leita, siis ilmselt pole turismisektor võimeline enam ka nii kiiresti kasvama.

Näiteks on Aucklandi hotellitoad üsna kehvasti varustatud ja paljud neist on praegu renoveerimisfaasis. Inimesi majutatakse korteritest tehtud hotellitubades ja erainvestorid pakuvad majutust oma kodudes või üüripindades.

North Islandi linnas on tubade arv kukkunud praegu 9500 pealt 9200 peale. 2020. aastaks oleks vaja juurde aga veel 3000 tuba.

Peamiselt on majutusprobleemid Aucklandis, Rotoruas, Christchurchis, Wellingtonis ja Queenstownis. Kõrge nõudlus on üles lükanud ka hotellitubade maksumuse, eelmise aasta jooksul tõusis hind 2015. aastaga võrreldes üheksa protsenti.

Eelmisel kuul pildid näiteks 53 vanemaealist inimest magama suures saalis, kus polnud voodeid ette nähtud, sest nende lend lükkus edasi ja Aucklandis lihtsalt polnud kohta, kuhu neid majutada. Üks eakatest ütles, et oleks nagu taas noor olnud ja sattunud mõnda laste laagrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles