Jalgrattaga Ameerika hipsterite mekas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

San Francisco on vabameelne Ameerika, kus ei kehti konservatiivsed reeglid ega mõttelaadid ning samasugust suhtumist eeldatakse ka kõigilt linna külalistelt. Üldiselt on California elanikud teiste ameeriklastega võrreldes kõige paremas füüsilises vormis. San Francisos aitavad sellele kindlasti kaasa ka looklevad mäed, millest üles-alla vantsimine võib tavakodanikule võrduda mõne üsna võhma nõudva trenniga. Kel aga jääb kõndimisest ja jalutamisest väheks, võib haarata teise kohalike armastatud transpordivahendi – jalgratta.

Ameerika mõistes on San Francisco siiski väike linn ning seega armastavad kohalikud elanikud sealsetel tänavatel just rattaga liikuda. Õnneks on ka kohalikud linnagiidid piisavalt nutikad ja soovimata ise kõrgetest tänavatest üles sõtkuda, on marsruudid üles ehitanud nii, et mäkketõuse tuleks mitmetunnisel ekskursioonil ette vaid mõni üksik. Sellest hoolimata jäävad need vähesedki pikaks ajaks meelde.

Kesklinna avastamiseks on rattasõit kindlasti üks parimaid lahendusi. Nii ei pea pidevalt otsima parkimisvõimalusi, et taas mõni hea linnavaade või kuulus Golden Gate’i sild fotole jäädvustada. Rattaga saab mõnusalt teha peatusi seal, kus parajasti vaja. Seega kui kogu grupiga linna kõige järsemat tänavat mööda sõitsime, hüüdsin korraga entusiastlikult, et nüüd tuleb kõigil peatus teha, sest mul on just sealt pilti vaja. Giidil olid üllatusest silmad punnis, sest kõigi aastate jooksul ei ole ta kunagi pidanud seal peatuma, sest mitte keegi pole veel tahtnud seal pilti teha, samuti pole ta ka ise seda vaatamisväärseks pidanud. Seega sündis jälle lugu «kõige esimene eestlane....».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles