12 tundmatut paika, mida tasub Aasias külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macau
Macau Foto: Vida Press

Aasia on suur ja lai, mistõttu jätkub seal avastamisruumi igasugusele turistile, kuid ometi on reisisellid vallutanud vaid teatud piirkonnad ning jätnud teised unustusse.

Business Insider toob välja Aasia pärlid, kuhu turistid ei ole veel massiliselt jõudnud, mistõttu on seal võimalik nautida tõelist kohalikku kultuuri ja puutumata loodust.

1. Raja Ampat saared, Indoneesia

Raja Ampati lummav veealune maailm / Scanpix
Raja Ampati lummav veealune maailm / Scanpix Foto: Peter Pinnock/picture alliance / moodboard

Indoneesia džunglisaari ümbritseb türkiissinine vesi, mis kutsub ujuma. Cenderawasihi looduspargis võib närvid proovile panna haidega (võidu)ujumises, Misooli saarel saab uudistada iidseid koopamaalinguid. Botaanika- ja linnundushuvilistele on sobilik Wageio saar, kus leiab ohtralt kauneid linnuliike.

2. Gyeongju, Lõuna-Korea

Gyeongju
Gyeongju Foto: Vida Press

Kuigi see paik asub Seoulist vaid paari tunni kaugusel, on Gyeongju linna minek justkui rännak ajas tagasi. Mereäärne linn oli Silla dünastia pealinnaks tuhat aastat. Siin on ohtralt pagoode, templeid, paleevaremeid ja hauakambreid. Kindlasti tuleks seal külastada Bulhuksa templit.

3. Yala, Sri Lanka

Yala rahvuspark
Yala rahvuspark Foto: Vida Press

Yala rahvuspark on üks parimaid kohti loomasafariks. Siin on üks suurimaid leopardide kogukondasid terves maailmas ja lisaks leiab siit ohtralt paabulindusid, krokodille, huulkarusid ja elevante. Ka maastik on rahvuspargis äärmiselt mitmekesine, seal on nii rohumaasid, vihmametsasid kui ka randasid. Pargil on midagi pakkuda ajaloohuvilistelegi, kes peaksid sisse põikama rohkem kui 2000 aasta vanusesse Sithulpawwa kloostrisse.

4. Ladakh, India

Ladakh
Ladakh Foto: Vida Press

Tiibeti budistlikud kloostrid on ehitatud India Himaalaja mäestiku küljele. Sealt avaneb hingemattev vaade ning kohalikud käivad endiselt ringi traditsioonilistes rõivastes, mis on kindlasti omamoodi vaatamisväärsus. Kui piirkonda külastada oktoobrist märtsini, võib seal kohata ka majesteetlikku lumeleopardi.

5. Kamtšatka, Venemaa

Geisrite org / Scanpix
Geisrite org / Scanpix Foto: Petrov Alexander/ITAR-TASS

Siit leiab geisrite, kuumaveeallikate ja vulkaanide võlumaa. Siinne geisrite org on kantud ka UNESCO maailmapärandi nimistusse ning ainuüksi sealt leiab juba 20 geisrit. Külastajatel on üsna suur tõenäosus näha ka karusid, sest seal elab neid ruutmeetri kohta kõige rohkem.

 6. Taipei, Taiwan

Taipei
Taipei Foto: Vida Press

Taipei ei ole ehk nii populaarne, kui teised Aasia suurlinnad, kuid see ei tähenda, et seal ei oleks huvitav. Taipei ööturgudel pakutakse riigi parimaid roogasid, kindlasti tasuks ringi uudistada ka Jiufeni endises kaevanduslinnakeses.

7. Danumi org, Malaisia

Danumi org
Danumi org Foto: Vida Press

Danumi org on iidne troopiline vihmamets, millest teavad vaid üksikud turistid ning ka nendest õnnestub seda paika külastada vähestel, sest piirkonnas on sisse seatud karmid looduskaitsereeglid. Nendes metsades võib aga kohata orangutange, leoparde ja elevante.

8. Matsuyama, Jaapan

Avalik saun, kus asub Jaapani vanim kuumaveeallikas.
Avalik saun, kus asub Jaapani vanim kuumaveeallikas. Foto: Vida Press

Jaapani kõige vanem kuumaveeallikas asub Matsuyamas ning see paik on populaarne ka kohalike hulgas. Avalik saunamaja pärineb 1800. aastatest ning ainuüksi selle arhitektuur on uudistamist väärt. Lähedal asub ka Matsjuyama-jo loss, kust avanevad imeilusad vaated linnale ja sadamale.

9. Tadžikistan

Dushanbe
Dushanbe Foto: Vida Press

Linnapuhkusenautlejad leiavad ohtralt tegevust Tadžikistani pealinnast Dushanbest, mis on vaikselt muutumas tõeliseks modernseks metropoliks. Need, kellele meeldib matkata, peaksid suunduma Pamiri mägedesse, mida sageli kutsutakse ka maailma katuseks. Kindlasti tuleks peatuda ka Iskanderkuli liustikujärvel, mille kristallselge vesi on peegelsile.

10. Mrauk U, Myanmar

Mrauk U
Mrauk U Foto: Vida Press

Selleks, et Mrauk U ilu tõeliselt hinnata, tuleb tõusta vara, suunduda mõne mäe tippu ning jälgida, kuidas päikesetõusuga hakkab udu taanduma ning vaatevälja ilmuvad pagoodide tipud. Siinsed pagoodid on riigi ühed vanimad, kuid enamikku neist ei ole restaureeritud, mistõttu on nad kindlasti ka autentsemad.

11. Macau, Hiina

Macau
Macau Foto: Vida Press

Enamik inimesi teab Macaud kui hasartmängu kodu, kuid ometi on sellel Hiina Vegasel pakkuda veel palju muudki. Piirkond sai alguse 16. sajandil ja algselt oli tegu Portugali kolooniaga. Seetõttu saavad külastajad tunda seal nii Aasia kui ka Euroopa mõjutusi. Linna turgudel leiab ohtralt antiikesemeid ning kunsti. Selleks, et imetleda kauneid vaateid, tuleks ronida Macau torni tippu.

12. Salalah, Omaan

Kaamelid Salalahis
Kaamelid Salalahis Foto: Vida Press

Salalahist leiab rannal uitavad kaamelid, ulatuslikud kõrbed, palmipuud ja rikkaliku kultuuri ja ajaloo. Sinna tuleks reisida juuli lõpus või augustis, sest sel ajal käib seal suur Khareefi festival. Festivaliga tähistatakse mussoonihooaja algust, mil muidu kuiv piirkond muutub roheliseks paradiisiks. Festivali käigus toimub ka kunstinäitusi ja spordiüritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles