Kui segamini võib hotellitoa jätta?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: Vida Press

Hotellidest lahkumine toimub sageli kiiruga, mistõttu võib maha jääda suurem segadus, kui kodust tööle minnes. 

Etiketireeglid on riigiti erinevad, kuid kindlasti hindavad puhtust ja korda iga hotelli koristajad. Kindlasti ei oota personal, et voodid on perfektselt korrastatud, kuid väikesed viisakused võiksid säilida, vahendab Travel and Leisure.

Sageli on hotellides välja toodud soovid, mida võiks enne lahkumist täita. Nii on mõnel pool antud klientidele juhised panna kõik rätikud põrandale. Viisakust üles näidates, võiks rätikud kuhjata seejuures ühte kohta, et neid oleks kergem üles korjata.

Erilist mõtet pole aga voodit korrastama asuda või voodipesu pealt kista, hotelli meeskond teeb seda kindlasti ise ja ilusti korda seatud voodist pole pärast kliendi lahkumist enam kellelegi kasu. Kindlasti tuleks oma kohale tagasi sättida aga mööbel, mida oled vahepeal liigutanud. Tuba peaks visuaalselt nägema välja sarnane sellele, milline see oli siis, kui saabusid.

Kui aga juhtub, et korrastada ei jõua ja oled tahtmatult maha jätnud suure segaduse, võiksid jätta koristajatele tavapärasest rohkem jootraha. Keegi ei pahanda, kui oled ära kasutanud kõik rätikud, kuid kui oled tuppa tassinud hunnikute viisi kiirtoitu, mille pakendid ei mahtunud enam prügikasti ja vedelevad seega põrandal, ning mõnel pool on veel ka ketšupiplekid, tuleks koristajaid ka premeerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles