Kaheksa nippi partneriga reisimiseks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar reisil
Paar reisil Foto: SCANPIX

Reisimine partneriga võib olla ühtaegu nii tore kui ka pingeline, sest pidev koosviibimine võib tekitada lahkhelisid.

Collette ja Scott Stohler on koos olnud seitse aastat ning selle aja jooksul rännanud ühiselt viiekümne riigis. Insideri vahendusel jagavad nad nõuandeid teistele paaridele, kuidas elada üheskoos üle lendude hilinemised ja toidumürgitused ning alati teises parimat näha.

Olge üksteisega kannatlik

Lennuväsimus võib muuta tusaseks isegi väga leplikud inimesed. Arvesta sellega, et kumbki teist ei ole parimas tujus enne, kui olete ajavahega harjunud, ja käitu vastavalt. Varuge kannatust, sest probleeme tuleb ette alati, sellest pääsu ei ole.

Pidage meeles, et mängite samas meeskonnas

Partneri peal enda välja elamine on ilmselt halvim asi, mida teha saad, sest see muudab kehva olukorra veelgi kehvemaks. Paarina peate mõistma, et olete koos ja töötate mõlemad sama eesmärgi nimel. Kui vihastate kaaslase peale mõne asja pärast, mida tegelikult ei olnud võimalik mõjutada, siis muudate reisi mõlema jaoks ebameeldivaks ning nii kaob ka ühise rändamise mõte.

Las üks inimene vastutab passide eest

Kui passid ja kõik muud olulised dokumendid on ühe inimese käes, ei pea muretsema, et teine kogemata oma asjad ära kaotab. Nii ei pea te dokumente mööda linna taga ajama ja see hoiab kindlasti stressi kokku.

Jagage raha ära

Kuigi passid peaksid koos olema, siis raha on mõistlikum ära jagada. Kui ühe inimese rahakotiga peaks midagi juhtuma, võite kindlad olla, et te ei jää hätta, sest teisel on piisav varu.

Olge realistlikud

Koos reisimine on imeline, kuid ärge arvake, et reis saab olema ideaalne. Paljud arvavad, et paarina reisimine tähendab romantilisi õhtusööke ning pikki jalutuskäike rannal, kuid sama sageli võib see tähendada ka toidumürgitust või lendude ära jäämist.

Ole ustav sõber

Mõnikord on vaja lihtsalt head sõpra, et raskustest üle olla. Tunneta, kui teisel on halb päev ning ole talle toeks. Nii peaks toimima see ka kodumaa pinnal, kuid eriti oluline on just reisides.

Tee mingi väike heategu

Näita partnerile, et hoolid. Too talle kohvi hommikul, kui ta veel magab, või palaval päeval jäätist. Nii saad muuta teise inimese päeva oluliselt paremaks.

Lõbutse

Kui võtad reisimist huumoriga, on kogu su puhkus mõnusam. Ükskõik, mis ka ei juhtuks, sa tahad reisi nautida ning seega tuleks ka reisikaaslast hoolega valida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles