Islandi politsei on hädas taevasse vahtivate turistidega

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised
Virmalised Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Virmalised on üheks peamiseks põhjuseks, miks turistid üle maailma Islandile kokku sõidavad, kuid kui neid jäävad vaatama ka autojuhid, muutub olukord ohtlikuks.

Viimase nädala jooksul on Islandi politsei pidanud kahel juhul auto kinni kahtlusega, et autojuht on purjus. Mõlemal juhul vaatas autost vastu aga täiesti kaine välismaalasest autojuht, kes oli lihtsalt lummatud virmaliste ilust, vahendab Iceland Magazine.

Mõlemad juhtumid leidsid aset lennujaama läheduses. Üks autojuht ütles politseile, et virmalised ilmusid ootamatult ning ta lihtsalt ei suutnud nende vahtimist lõpetada. Politsei soovitas siiski virmaliste vaatamise ajaks teepervele seisma jääda.

See ei ole ka esimene kord, kui turistid on islandlastele pahameelt tekitanud. Turistid on põhjustanud hulga kokkupõrkeid, sest on järsult autoga keset teed seisatanud, et pildistada lambaid, hobuseid või midagi muud põnevat.

Lisaks on  turistide vool Islandile viimasel ajal järjest kasvanud ning saart külastavate välismaalaste arv ületab juba kordades kohalike elanike arvu ning islandlaste arvates seab see ohtu nende puhta looduse. Ühtlasi on turistid alati maiad proovima vaalaliha, mida ekslikult peetakse Islandi rahvustoiduks, kuid mida kohalikud tegelikult enam ei tarbi. See on omakorda seadnud ohtu vaalade populatsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles