Video: USAs drooniga filminud Eesti paar lõpetas käeraudades (5)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhani Särglep koos teda arreteerinud turvamehega
Juhani Särglep koos teda arreteerinud turvamehega Foto: Juhani Särglep

Eesti noored Juhani Särglep ja Katri Palm on kogunud viimasel ajal kuulsust inspireerivate reisivideote filmimise eest, kuid nende viimane seiklus lõppes käeraudades.

Eesti noored soovisid teha drooniga videot Suurest Kanjonist Ameerika Ühendriikides, olles samal ajal teadlikud, et selles piirkonnas drooniga filmida ja lennata ei tohi. Just siis, kui nad olid filmimisega ühele poole saanud, lähenesid neile pargi turvamehed ning panid nad käeraudadesse.

«Meid võeti kinni ja viidi ülekuulamisele,» kirjeldas Särglep juhtunut. «Rääkisime, et oleme turistid Eestist ja vabandame oma teo pärast». Noortele tehti taustakontroll, nende nimed sisestati andmebaasi ning neid ähvardati kopsaka trahviga.

Siiski õnnestus paaril trahvist pääseda ja üsna pea jaoskonnast lahkuda. «Me oleme õnnelikud, et trahvi ei saanud. Sellise teo eest võib trahv Ameerika lennuameti sõnul küündida kuni 27 000 dollarini,» rõõmustasid filmihuvilised õnneliku lõpu üle.

Lisaks jagas Särglep teistele drooniomanikele õpetussõnu, soovitades avalikes kohtades ning piirkondades, mida lennuamet reguleerib, õhusõidukeid mitte teele saata.

Vaata videost, milliseid kaadreid said noored Suurest Kanjonist enne arreteerimist.

Sündmus leidis aset küll aasta aega tagasi, kuid alles nüüd söandasid noored sellega avalikkuse ette tulla, et ka teisi droonisõpru hoiatada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles