British Airways andis pilootidele vale kaardi (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk
British Airwaysi lennuk Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

British Airwaysi äriklassi lennuk ei saanud pärast vahemaandumist enam õhku tõusta, sest piloodid taipasid, et neile on antud vale kaart. 

British Airwaysi lennufirma insenerid eeldasid, et New Yorki suunduma pidanud lennuki sihtkoht asub tegelikult Euroopas, sest tegu oli suhteliselt väikese Airbus A318 lennukiga. Tegu oli aga siiski kord päevas New Yorgi liini teenindava äriklassi lennukiga, vahendab news.com.au.

Lend teeb tavaliselt pärast Londonist lahkumist veel vahemaandumise Iirimaal, et täita paak kütusega ning anda reisijatele võimalus juba läbi teha Ühendriikidesse sisenemiseks vajalikud protseduurid. Reedel aga märkasid piloodid Shannonis Iirimaal, et nende lennukile oli alla laetud vaid Euroopa kaart.

Meeskond proovis korrektset kaarti alla laadida, kuid see ei õnnestunud, mistõttu pidi paarkümmend reisijat veetma öö Iirimaal. Lennufirma andis kõikidele reisijatele hotellitoa ning nende teekond sai jätkuda järgmisel päeval.

«Me ei saa tagasi Londonisse lennata, sest meil on liiga palju kütust ja me ei saa lennata ka New Yorki, sest meil ei ole kaarti. Seega me oleme Iirimaal kinni!» kirjeldas olukorda üks reisijatest.

British Airways vabandas kõikide reisijate ees ning reisijad toimetati sihtkohta järgmisel päeval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles