Etioopia on kui rännak läbi aastatuhandete

Raivo Haab
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühed tuntumad kaunistused on Etioopias murside hõimul, kus naised oma alahuules taldriku mõõtu kettaid kannavad.
Ühed tuntumad kaunistused on Etioopias murside hõimul, kus naised oma alahuules taldriku mõõtu kettaid kannavad. Foto: Erakogu

Etioopias ringi liikudes kipub kiiresti ununema, mis sajand parasjagu on. Lihtsalt imetled, kui nakatavalt heatujulised ja naeratavad on kohalikud inimesed ümberringi.

Etioopia on võluv ja suur maa, mis paikneb Aafrika Sarvel, naabriteks Djibouti, Eritrea, Somaalia, Sudaan ja Keenia. Riik on üks Aafrika suurimaid nii pindalalt (üle miljoni ruutkilomeetri) kui ka rahvaarvult (üle saja miljoni elaniku).

Etioopia on paiguti mägine. Võimsad Simieni mäed ulatuvad 4500 meetri kõrgusele üle merepinna ning on lõhestatud järskudest kanjonitest ja kuristikest. Etioopia jagab sisuliselt kaheks tektooniline Suur Rifiorg. Simieni mägedest saab alguse ka Sinine Niilus, mis annab enamiku Niiluse veest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles