Video: inimesed aitavad kurnatud põdra jääaugust kaldale

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdrad on ennegi jääauku sattunud.
Põdrad on ennegi jääauku sattunud. Foto: Jüri Eibak

Julged uisutajad riskisid eluga, et järve jääauku kinni jäänud põder kaldale aidata.

Rootslastel sai järvel uisutamise plaanist hädasolevat põtra märgates üsna kiiresti päästeoperatsioon, kirjutas Daily Mail. Jäädvustatud videost on näha, kuidas kolmik märkab rabelevat looma, kes esijalgadega rapsides august välja pääseda üritab. Püüdes šokis looma päästa, kulus inimestel pool tundi, et raiuda kirvega jää sisse käik kaldast loomani.

Video alguses, mille autoriteks on Viktor Johannessen ja tema kaaslane Sigrid Sjosteen, tunnistab Johannessen, et ta ei tea tegelikult, mida looma aitamiseks tegema peaks. Paar liigub põdrale lähemale, et saada olukorrast paremat ülevaadet, riskides iga sammu puhul enese eluga.

Looma pea ja esijalad on jääaugust väljas, kuid tundub, et tagumised on järvepõhjas kinni ja tugevad löögid esijalgadega looma tervele jääle ei aita. Järsku jääb loom liikumatuks. Arvates, et põder on väsinud, proovivad abistajad teed kaldale veel laiemaks lõhkuda.

Loom on siiski liiga kurnatud, et liikuda, nii et abiline proovib teda kepiga tõugates või turjast sikutades liikuma saada. Lõpuks võtab põder jõu kokku ning pääseb kaldale, kadudes õige pea silmapiirilt.

Eelmisel nädalal avaldatud videot on Youtube’is vaadatud üle 530 000 korra, see on loomaarmastajatelt palju tunnustust saanud.

Vaata videost, kuidas päästeoperatsioon välja nägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles