Kuhu mis kuul on paslik reisida

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisi planeerimine
Reisi planeerimine Foto: Scanpxi

Iga-aastast puhkust planeerides tekitab tõsist peavalu sihtkoha valik. Ometi leiavad paljud eestlased tee just samadesse riikidesse. Statistikast paistab, et üks populaarsemaid sihtkohti on Soome, kuid seda saab põhjendada sellega, et võõrsil käiakse tööl. Puhkusereiside eelistused on aga hoopis teised. Selleks, et sel aastal tuleks valimine kergemalt, panime kokku Eesti juhtivate reisibüroode ja reisikorraldajate soovitused kuude kaupa. 

Jaanuar

Kui jõuludeaegsed puhkepäevad seljataga, kuid väsimus endiselt kimbutab on paras minna päikest otsima veidike lõunapoolt. Jaanuar on sobiv kuu kindlasti Sri Lanka reisideks, kus on garanteeritud soe kliima ja palju huvitavaid vaatamisväärsusi, sõnas Novatoursi turundusjuht Olev Riisberg. Samuti tasub pilgud pöörata Dubai poole, sest seal on ohtralt erinevaid ajaveetmisvõimalusi ning just jaanuaris kostitab Dubai reisijaid ohtrate ostuvõimalustega, kirjeldas sihtkohta Aurinko büroojuhataja Ivi Kallas.

Veebruar

Kes jaanuaris lasi veel jõulupühade najal usinalt tööd teha ja hakkas alles kuu hiljem päikesest unistama, saab veebruaris sõita Kanaari saartele. Valik on seal lai ja eeliseks on kindlasti otselennud, mõnusad kuurordid ja turvaline atmosfäär, kiitis Aafrika külje all asuvaid saari CWT Estonia turundusjuht Hiie Aru. «Kui Tallinnast kohti ei õnnestu enam saada, siis on varuvariant lennata Helsingist». Aktiivsemate puhkajate seas koguvad Riisbergi hinnangul veebruaris kindlasti populaarsust Itaalia Alpid. «Itaalia toidukultuur ja mitmed erisündmused pakuvad mäesuusatamisele ka mõnusat vaheldust». Kultuuripuhkuse nautlejatele sobiks suurepäraselt aga Kuuba. Kallase soovitusel võiks tee sinna leida kõik, kes hindavad kirevat ajalugu, lumivalgeid liivarandasid ja Kariibi päikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles