Šotimaal saab lendudele ilma turvakontrollita

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: SCANPIX

Kui kogu ülejäänud maailm tugevdab pidevalt turvakontrolli, siis Šotimaa on otsustanud osa lendude puhul turvakontrolli üldse ära kaotada.

Lõuna-Šotimaal asuv lennujaam tegi ajalugu, sest juba viimased viiskümmend aastat ei ole ükski reisilennuk Suurbritannia pinnalt õhku tõusnud ilma eelneva turvakontrollita, vahendab Independent.

Campbeltowni lennujaamast asus 15 reisijaga teele Loganairi lennuk, mis suundus Glasgow'sse. Ühegi reisija pagasit ei olnud läbi valgustatud ja ka inimesed ei pidanud läbima metallidetektorit. Siiski kehtib endiselt keeld teravate esemete, tulirelvade ja suurte koguste vedelike kaasa võtmise kohta, kuid kui reisijad ütlevad, et neil ühtegi neist kaasas ei ole, nende sõna usutakse.

Kuigi tegu on väikelennujaamaga, ei ole terrorioht kusagile kadunud. Marsruut Campbeltownist Glasgow'sse viib lähedalt mööda tuumajaamast, naftaterminalist ja kaitseministeeriumi hoonest.

Loganairi tegevjuhi Jonathan Hinklesi sõnul ei sobi kõikidele lennujaamadele ühesugune turvasüsteem. Šoti siselende kasutavad kohalikud busside eest ja kõik tunnevad kõiki, mistõttu oli ka Hinkelsi arvates nende otsus põhjendatud.

Siiski on lennujaamatöötajatel kahtluse korral õigus paluda reisijal läbida turvakontroll ning lisaks hindavad nad pidevalt ka inimeste käitumist. Kui aga reisijatel on plaanis järgmises lennujaamas ümber istuda, tuleb läbida täielik turvakontroll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles