Lennukid, mis sel aastal teevad esimese sõidu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A320 neo
Airbus A320 neo Foto: ERIC CABANIS/AFP/Scanpix

Järgmise 12 kuu jooksul on lennukitootjatel plaanis välja tulla mitme uuendusliku lennumasinaga.

Boeing teeb otsa lahti kahe uue 737 lennuki versiooniga. Sel aastal näeb ilmavalgust 737 MAX 8 ja MAX 9. Esimesel neist on pikem kere ning sinna mahub 36 reisijat rohkem kui MAX 7 lennukisse. MAX 9 on aga veelgi suurem. Selle lennukaugus ulatub 3600 meremiilini ja sinna mahub 16 reisijat rohkem, kui MAX 8 lennukisse, vahendab Travel and Leisure.

Järgmise paari aasta jooksul on Boeingult oodata veel kaht väiksemat linnaliinilennukit. Airbus tuleb sel aastal välja aga tuliuue A330neo lennukiga, millel on lai kere ja mis oma olemuse poolest peaks võistlema Boeingu Dreamlineriga.

Esimesed proovilennud on ära teinud juba ka A350-1000, mis on Airbusi üks pikimaid lennukeid ning sinna mahub kokku 400 reisijat.

Ka Embraer annab sellel aastal lennundusse oma panuse. Brasiilia lennukitootja tuleb välja kahe uue E2 seeria lennukiga, E190-E2 ja E195-E2. Seejuures on E195 kõige suurem lennuk, mille Embraer kunagi on teinud ning sinna mahub 132 reisijat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles