Mis ajab reisijaid kõige rohkem endast välja?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija
Reisija Foto: SCANPIX

Reisimisel võib ette tulla mitmeid erinevaid olukordi, mis tekitavad ebameeldivusi ja stressi, kuid on mõned, mis ajavad turistid eriti endast välja.

Hiljutisest uuringust, kus osales 2100 rahvusvahelist reisijat selgus, et kõige enam ajab reisijad endast välja see, kui lend hilineb või tühistatakse. Seda pidasid kõige tüütumaks 66,5 protsenti vastanutest, vahendab Travel Pulse.

Pea poole vähem inimesi, 38 protsenti, peab tüütuks enne reisi pakkumiste otsimist. Seejärel on reisijad hinnanud veel ebameeldivaks reisi ajal haigestumist, suuri rahvamasse, turvakontrolli lennujaamas ning pagasi suuruse piiranguid.

Õhus oleku ajal peavad 56,9 protsenti vastanutest kõige ebameeldivamaks seda, kui keegi pidevalt su seljatuge jalgadega taob. Lisaks ei sallita reisijaid, kes lasevad istme seljatoe liialt madalale või neid, kes räägivad liiga valjult. 25,5 protsenti vastanutest avaldas pahameelt nutvate laste üle ja veidi väiksem hulk ei olnud rahul nendega, kes võtavad liiga palju pagasiriiulist enda alla.

Suurem osa reisijatest, 50,2 protsenti, olid aga nõus, et kui eelnevalt piisavalt kodutööd teha ja sihtkoha kohta informatsiooni koguda, on võimalik reisi ajal stressi vähendada. Lisaks kasutati stressimaandajatena reisikindlustuse ostmist, targematelt abi otsimist ja lennujaama puhkesaalidesse pääsu ostmist.

Lisaks sooviksid reisijad, et sihtkohad hoiaksid oma internetilehekülgedel info alati õigena, sest aegunud teave võib reisil tekitada mitmeid takistusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles