Millise pitseri vajutas Berliini massimõrv turismile? (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija patrullib Brüsselis pärast Berliini rünnakut.
Ajateenija patrullib Brüsselis pärast Berliini rünnakut. Foto: Scanpix/AFP

Reisijad on sattunud taaskord äreva olukorra keskele ning mõned lennufirmad pakuvad turistidele võimalust Berliinist varem koju lennata.

Jõulude ajal reisitakse palju ning veedetakse ka ohtralt aega suurtes rahvamassides erinevatel jõuluturgudel ja teistel üritustel. Berliini rünnakud on seadnud sellised kogunemised tähelepanu alla, vahendab Indipendent.

Mida ametlikult soovitatakse?

Saksa politsei on soovitanud kõigil, kes viibivad Berliinis, püsida siseruumides. Ühtlasi palutakse mitte levitada kuulujutte olnud rünnaku või uute katsete kohta. Operatiivset informatsiooni toimuva kohta jagab politsei oma Twitteri kontol.

Kas terroriohu eest hoiatati?

Jah, Saksamaal on juba pikemat aega olnud suur terrorioht ning nüüd on kõik Euroopa jõuluturud seatud võimalike sihtmärkide nimekirja. Jõuluturud sümboliseerivad küll kristlust, kuid peamiselt on need sihtmärgiks just rahvarohkuse tõttu.

Ameerika Ühendriikide Välisministeerium on andnud välja hoiatuse Euroopasse reisimise kohta, sest nende info kohaselt plaanivad terroristid pühadeperioodil Euroopas mitmeid rünnakuid.

Kuidas rünnakute vastu valmistutakse?

Saksamaal on kõrgendatud valve kõikide avalike hoonete, suurürituste, transpordikeskuste ja rahvakogunemiste juures. Tähtsad hooned ka mitmes teises Euroopa linnas on ümbritsetud müüridega, mis takistaksid veokeid neid rammimast. Siiski kaitsevad need vaid hooneid, mitte inimesi, kes hoonete ümber liiguvad.

Mida peaksid tegema need, kes on jõulude ajal reisimas Berliini või mujale Euroopasse?

Statistikat vaadates on rünnaku ohvriks langemise tõenäosus äärmiselt väike. Terroristid soovivad segada rahva igapäeva tegevusi ning peavad oma rünnakud õnnestunuks, kui üritusi hakatakse tühistama ja turistid püsivad kodus.

Siiski peaksid turistid jälgima iga riigi kohta antud hoiatusi ja kuulama kohaliku politsei korraldusi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles