Ela üheksa kuud Siberis ja võida 1,5 miljonit eurot

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Siberis
Talv Siberis Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal alustav telemäng Mäng2: Talv, mille peaauhinnaks on 1,5 miljonit eurot, otsib osalejaid.

Ärimees Jevgeni Piatkovski Novosibirskist lõi telemängu, mille peaauhinnaks on 1,5 miljonit eurot. Selleks, et raha võita, peavad osalejad 1. juulist 2017. aastal kuni 1. aprillini 2018. aastal vastu pidama Siberi looduses ise endale peavarju ja toitu hankides. Kui «ellujääjaid» on rohkem kui üks, läheb summa jagamisele, vahendab Lonely Planet.

Võistlejaid otsitakse kõikjalt, kuid nad peavad olema vähemalt 18-aastased. Osalemiseks peab kas välja käima 155 000 eurot või võitma internetis hääletajate poolehoiu. Kokku plaanitakse mängu kaasata 15 meest ja 15 naist. 900-hektari suurusele alale püstitatakse kokku 2000 kaamerat, mille otseülekanne jõuab koguaeg vaatajateni. Iga mängija saab ka kaasaskantava akuga kaamera.

Kõik osalejad saavad ka spetsiaalse koolituse endistelt GRU Spetsnazi liikmetelt ja kui mäng lahti läheb, võivad nad moodustada ka meeskondasid. Siberis võib suviti temperatuurinäit tõusta 35 plusskraadini, kuid talvel võib see langeda miinus 40 kraadini, mistõttu peavad mängijad suve jooksul toitu varuma ning seda hoiustama.

Iga nädal antakse võistlejatele võimalus küsida midagi, mida neil on hädasti vaja ja kui vaatajad annetavad selleks raha, siis saavad mängijad ka soovitud eseme. Ühtlasi võib võistlejatel olla kaasas noad, kuid neil ei tohi olla tulirelvasid. Küll on neile mängureeglite kohaselt lubatud nii vägistamine ja mõrvamine, kuid on ka lisatud, et politseil on õigus arreteerida neid, kes on seaduste vastu eksinud.

Lisaks peavad kõik osalejad alla kirjutama lepingule, kus nad võtavad korraldajatelt kogu vastutuse. Arstiabi kohapeal võimalik saada ei ole, küll on osalejatel olemas paanikanupp, mida kasutades tuleb neile helikopter järgi ja viib nad minema. See tähendab ka saates osalemise lõppu. 

Saadet kantakse üle mitmes erinevas keeles. Vaata rohkem infot saatest ja kandideerimisest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles