Kaks suurettevõtet loovad Euroopas uue odavlennufirma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TUI Group
TUI Group Foto: SCANPIX

Kaks juhtivad lennuettevõtet on ühendanud jõud, et tuua Euroopas turule uus odavlennufirma, mis alustades asetseb suuruselt kuuendale kohale.

Abu Dhabi kodulennujaamaks kutsuv Etihad ning Euroopas pesitsev TUI Group on ühendanud jõud ja tegutsevad selle nimel, et tuua turule uus odavlennufirma. Uuele tulijale ei ole nime veel antud ning lisaks peab see saama ka loa mitmelt lennundusasutuselt, vahendab Lonely Planet.

Uue firma nime all hakkab lendama 60 lennukit, mis teeb sellest ühe suurima odavlennufirma Euroopas. See hakkab konkureerima teiste hiidudega nagu Ryanair, EasyJet, Norwegian, Vueling ja Wizz Air.

Peaaegu pooled lennukitest on Boeing 737, mille annab ettevõtte käsutusele TUI. Ühtlasi saavad kasutust Air Berlini Boeingu lennukid, sest see firma kuulub osaliselt jällegi Etihadile. Samuti hakkavad uue firma all lendama mõned Airbus A320 lennukid.

Peakontor tuleb uuel lennufirmal Viini ning esimesed lennud toimuvad juba 2017. aasta aprillis. Peamiselt hakkab firma opereerima mitme Saksamaa, Austria ja Šveitsi linna vahet, kuid võtmesihtkohtadeks on ka Baleaari saared, Kanaari saared, Hispaania mandriosa ja Kreeka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles