Turistidelt hakatakse küsima vargusmaksu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööv
Rööv Foto: SCANPIX

Rio de Janeiros langevad turistid niivõrd sageli varguse ohvriks, et linnal on raskuseid kompensatsioonide maksmisega, mistõttu hakatakse turistidelt varsti küsima lisatasu.

Vastvalitud linnapea Marcelo Crivella asub ametisse alles 1. jaanuaril, kuid juba on ta algatanud plaani küsida turistidelt vargusmaksu. Tulevase linnapea arvates, peaks see meelitama turiste linna, mis on kuulus oma kuritegevuse kõrge määra poolest, vahendab Daily Mail.

Oktoobris valitud linnapea teatas, et ta soovib purustada Rio negatiivse imago ning selleks seab ta prioriteediks turistide arvu kahekordistamise. Tema idee kohaselt tuleks lennupiletitele lisada maks, millest saadav tulu läheks varguse ohvriks langenud turistidele kompensatsiooniks.

«Sellise maksu loomisel ei ole mingit mõtet, kui just ei soovita turiste Rio de Janeirost eemale põletada,» ütles globaalse turismimaastiku õpetlane Mario Beni. Ettepanek sattus ka laiema üldsuse kriitika alla.

Kohalikud imestasid, miks neile kompensatsiooni ei maksta, eriti kuna nemad satuvad kuritegude ohvriks oluliselt sagedamini.

Kuigi Rios on kurteod laialt levinud, ei peeta seda üheks maailma ohtlikumaks paigaks. Selle edetabeli tipus on Süüria, Afganistan, Jeemen, Liibüa, Darfur, Somaalia ja Timbuktu. Brasiilia on samas tabelis märgitud keskmise riskitaseme alla.

Keskmine riskitase tähendab, et riigis leidub mõnikord poliitilist rahulolematust, vägivaldseid proteste ning ootamatuid rünnakuid. Välismaalased võivad langeda klassi- või rassivägivalla ohvriks ning ühtlasi on juurdepääs turva- ning hädaabiteenustele varieeruv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles