Galerii: Rootsis avati esimene aasta ringi avatud jäähotell

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Icehotel 365 Jukkasjärvis Rootsis on esimene jäähotell maailmas, mis on avatud terve aasta.

Hotelli ehitamiseks vajalik jää ja lumi on kogutud lähedal asuvast Torne jõest. Kokku on seal 20 luksustuba, jääbaar, kus saab kokteile ja šampanjat, ja toredad jääskulptuurid. Disainis on käe külge pannud oma ala eksperdid üheksast riigist, vahendab Travel and Leisure.

Sel korral on hotellis kasutatud palju rohkem kunstnike tööd. Kujundusest leiab nii veealused maailmad kui tantsisklevad skulptuurid. Kunstiinstallatsioonid muutuvad aasta jooksul vastavalt sellele, kuidas nad sulavad. Siis aga kogutakse taas vett, et luua midagi uut.

Hotellis sees on miinus viis kraadi. Sellegipoolest võib suurimast toast leida isegi sauna, duši ja vannitoa. Päikeseenergial töötav külmutusjaam hoiab hotelli külmana ka suvel, kuid erinevaid tegevusi nagu virmaliste vaatlus või kelgukoerasõitu saab teha siiski vaid talvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles