Viis põhjust, miks jõulud vahele jätta ja reisima minna

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal reisimine
Jõulude ajal reisimine Foto: SCANPIX

Kuigi jõulud on perega olemise aeg ja enamik inimesi seda ka väga naudib, on paljude jaoks see trall jõulude ümber üsna tüütu.

Reisimine pühade ajal võib tunduda üsna kulukas, kui aga arvestada kokku kõikide pidude, toitlustuse ja kinkide peale minev summa, võib selle eest saada juba üsna mõnusa puhkusereisi, vahendab Houston Chronicle.

Lennupiletid ei olegi nii kallid

Kuna välismaal elavad inimesed tahavad sageli jõuluks koju lennata, siis võivad piletite hinnad kerkida. Siiski, kui olla sihtkoha suhtes paindlik, võib leida vägagi soodsaid lende. Kindlasti, kui on soov sõita New Yorki, siis aastavahetuse ja jõulude läheduses on piletid enamjaolt kallid, kui aga sõita näiteks mõnda väiksemasse Euroopa paika, on piletid kindlasti soodsamad. Lisaks tasub vaadata viimase hetke reise, sest nende hinnad on alati madalamad.

Hotellid ei ole ka väga kallid

Hotellid ei pruugi jõulude ajal olla üldse kulukad. Lisaks heale hinnale teevad nad klientidele jõuluajal ka väikeseid kingitusi, et külastajaid ligi meelitada ja jõulumeeleolu tekitada.

Sa ei pea kinke ostma

Selle asemel, et kulutada kümneid ja kümneid eurosid kinkide ostmisele, lepi parem pere ja sõpradega kokku, et kinke te ei tee ja lähete hoopis koos reisile. Nii saate üksteisele teha palju meeldejäävama jõulukingi kui mõni sokipaar.

Sa ei pea pidusid planeerima

Jõulupeo korraldamine ei ole odav ning lisaks tuleb leida aeg, mis kõigile sobiks ja et kõik valikuga õnnelikud oleks. Vajalikud dekoratsioonid ning toidukraam lähevad maksma üsna kopsaka summa. Selle asemel, et peo planeerimisega jänni jääda ja stressi taluda, mine parem puhkama.

Tee lihtsalt proovi

Traditsiooni murdmine tundub veider, kuid alati tasub proovida midagi uut. Aju reageerib uutele kohtadele, inimestele ja kogemustele veel suurema sooviga avastada. Reisides saad endale unustamatuid elamusi, mida veel aastaid oma sõpradega jagada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles