Amsterdami kanepikultuur saab uue pöörde

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Uuest aastast suletakse lähtuvalt seadusemuudatusest Amsterdami vanim kanepikohvik.

Mellow Yellow on Amsterdamis tegutsenud alates 1967. aastast, kuid uuel aastal ootab seda ees sulgemine, sest valitsus otsustas sulgeda kõik kanepikohvikud, mis asuvad koolidest vähem kui 350 meetri kaugusel, vahendab Daily Mail.

Ilmselt tähendab see Amsterdami kanepikultuuri lõppu, avaldas kohviku omanik Johnny Petram oma kartusi. «Mellow Yellow on maailma esimene kanepikohvik ning nüüd nad tahavad selle sulgeda. Ma teenindan iga päev tuhandeid kliente, nii turiste kui kohalikke,» kurtis Petram.

Siin on koos suitsetanud iisraellased ja pakistaanlased, need, kes ei suitseta, tulevad siia pilti tegema. See on Amsterdami kultuuri osa, kirjeldas Petram kanepikohvikute tähtsust.

Valitsus tahab aga piirata noorte juurdepääsu kanepile, mistõttu suletakse lisaks Mellow Yellow'le veel 27 kohvikut.

Hollandi mõnes teises piirkonnas kehtib aga seadus, et kanepikohvikut võivad külastada vaid Hollandi kodanikud ning välismaalased sinna sisse ei pääse. «Kui me kokkulepet ei saavuta, siis me peame sellise seaduse ka Amsterdamis kehtestama ning see tekitaks veelgi suuremaid probleeme,» rääkis linnapea esindaja Jasper Karman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles