Lätlased üritavad täna murda maailmarekordit

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuusk
Jõulukuusk Foto: SCANPIX

Riias süüdatakse täna raekoja platsi jõulukuuse tuled üsna ebatavalisel moel, millega üritatakse ühtlasi murda maailmarekordit. 

Täna õhtul kell 18:00 süüdatakse Riia kesklinnas jõulukuuse tuled kasutades selleks Rube Goldbergi masinat. Rube Goldbergi masin on ükskõik milline seadeldis, mis koosneb paljudest lihtsatest mehhanismidest ja mis teostab keerulist teed pidi mingit väga lihtsat ülesannet.

Nii proovib ka Riia täna õhtul süüdata kuuse tuled 400 lülilise keti abil, kuid millest kett täpselt koosneb, on hoitud suures saladuses. Praegu on see rekord ungarlaste käes, kes kasutasid Goldergi masina loomisel 383 lüli.

Goldergi masina rekordi purustamist on üritatud kokku 14 korral, kuid pooltel kordadel on see ebaõnnestunud. Hetkel käivad Riia linnavalitsused salajased ettevalmistused õhtuseks ürituseks, mida tuleb vaatama ka Guinnessi maailmarekordite esindaja saksamaalt Seyda Subacs-Gemica.

Subacs-Gemica on olnud 2000 maailmarekordi tunnistajaks üle 30 riigis. Jõuluuse süütajaks on Riia linnapea Nil Ushakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles