Külastajates tekitab pahameelt surnud kaladega liuväli

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud kalad liuväljal
Surnud kalad liuväljal Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Jaapanis avati paari nädala eest liuväli, mille jää alla oli pandud tuhandeid surnud kalasid.

Space Worldi teemapargis avati liuväli, millega idee eestvedajad tahtsid anda külastajatele põnevama kogemuse ning võimaluse kalade kohta õppida. Enamikus uisutajates tekitas see aga suurt pahameelt, mistõttu liuväli nüüd ka suleti, vahendab Travel and Leisure.

Surnud kalad seati nii, et nad moodustaksid sõna hello ehk tere ning näitaksid külastajatele uisutamise suunda. Sotsiaalmeedia kommentaarides räägiti liuväljast kui hullumeelsusest ning  elude rüvetamisest.

Pargi esindaja sõnul olid kõik kalad ostetud turult ning nad olid juba eelnevalt surnud. Suurte kalade puhul kasutati jääaluseid fotosid. «Me võtame väga tõsiselt kõiksugu tagasisidet. Me palume vabandust kõigilt, kellele jääakvaarium tekitas ebameeldivaid tundeid,» seisis teemapargi kodulehel.

Nüüd on plaanis liuvälja jää sulatada ning kõik surnud kalad sealt eemaldada. Ühtlasi plaanitakse kaladele pidada mälestusüritus ning neid kasutada väetisena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles