Lennufirma ei ole mootorite suurtootjaga rahul

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A380, Emirates
Airbus A380, Emirates Foto: SCANPIX

Emirates lennufirma ei ole rahul uute Rolls Royce Holdingu tehtud mootorite tööga.

Lennufirma sõlmis hiljuti maailma suuruselt teise lennukimootorite tootjaga 5,7 miljardi euro suuruse lepingu, mille kohaselt pidi viimane valmistama 50 Airbus A380 lennukile sobilikku mootorit, vahendab Bloomberg.

«Tagasiside Trent 900 mootorite kohta viitab tehnilistele probleemidele, mille peab kindlasti järgmise kuu jooksul lahenduse leidma, enne kui lennukid Emiraatidesse jõuavad,» rääkis Emiratesi lennufirma president Tim Clark.

Loodetavasti jõuab esimene korralik mootor Emiraatidesse endiselt planeeritud ajal, 2. detsembril, ning käimas on ka läbirääkimised võimaliku kompensatsiooni saamiseks. Lennukite saabumispäeva ei ole aga võimalik edasi lükata, sest see ajaks nihkesse ka Airbusi töö, täpsustas Clark.

Rolls Royce'i esindajate sõnul teevad nad Emiratesiga koostööd, et mootorid jõuaksid nendeni plaanitud ajal.

Trent 900 mootor on aga töös olnud juba 2004. aastast ning nendega lendavad ka mitmed A380 lennukid. Siiski loobus Emirates mõneks ajaks nende tellimisest ja avaldas lootust, et Rolls Royce vähendab nendega opereerimiskulusid ning pikendab nende kestvust.

Emirates on maailma suurim pikamaalendude korraldaja ning nad tellisid Airbusilt lisaks 25 Airbus A380 hiigellennukit. Kokkulepe on saavutatud ka juba 2021. aastaks, kui Emiratesiga liitub veel 25 A380 lennukit. Varasemalt on Emirates teinud koostööd teiste mootoritootjatega nagu General Electric Co ja Pratt & Whitney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles