Tõsine plaan: Ryanair hakkab reisijaid tasuta lennutama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi tegevjuht
Ryanairi tegevjuht Foto: SCANPIX

Odavlennufirma juht soovib hiljemalt kümne aasta pärast hakata pakkuma oma reisijatele tasuta lende.

«Minu visiooni kohaselt on viie kuni kümne aasta pärast kõik Ryanairi lennud tasuta. Sellisel juhul on lennud täis ja meie hakkame jagama lennujaama kasumeid ning teenime sealt ka ise,» selgitas Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary Travel and Leisure'i vahendusel.

Idee kohaselt hakkavad inimesed, kes Ryanairiga reisivad, lennujaamades rohkem kulutama ning lennujaamad peaksid olema altid seda käivet lennufirmaga jagama.

Selle aasta lõpuks on Ryanair üle maailma lennutanud umbes 119 miljonit inimest ning 2024. aastaks plaanitakse see arv tõsta 200 miljonini. Suuremad hulk reisijaid tähendab aga ka seda, et Euroopa väiksemates lennujaamades hakkab käima rohkem rahvast.

Juba seni on väiksemad lennujaamad tunnistanud Ryanairi tuleku positiivset mõju. Paigad, kus varem inimesi ei liikunud, on pärast Ryanairi lendude alustamist täitunud tuhandete inimestega.

Seni küsib enamik Euroopa lennujaamasid lennufirmadelt pearaha. See summa on küll sageli erinev, kuid näiteks Inglismaal on selleks 18 eurot inimese kohta. Lennujaamad soovivad aga samuti inimesi enda juurde meelitada, mistõttu hakatakse sääraseid tasusid tasapisi kaotama.

Kuna Ryanairi lennud maksavad aga sageli vähem kui 18 eurot, siis selle tasu kadumisel olekski Ryanairil võimalik pakkuda tasuta lende. Selle aasta keskmine piletihinna tase oli Ryanairil 56 eurot ning hinnas sisaldus ka üks äraantav pagas. Lennufirma hinnangul ootab järgmisel aastal ees 10–15-protsendine hinnalangus.

Ryanairi käibest moodustavad peaaegu ühe neljandiku kõiksugused lisatasud, alates äraantavast pagasist kuni eineteni välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles