Eesti hotellid ja motellid hakkavad tärne saama uuel moel

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna vanalinnas asuv viietärnihotell Kolm Õde.
Pildil Tallinna vanalinnas asuv viietärnihotell Kolm Õde. Foto: Liis Treimann

Eestis hakkab maikuust hotellidele ja motellidele kehtima uus järgusüsteem, mis võimaldab siinseid majutusasutusi paremini Euroopa hotellidega võrrelda.

«Uus järgusüsteem annab kindluse, et näiteks neljatärni hotell Tallinnas on samaväärne neljatärni hotelliga Berliinis ja vastupidi,» kommenteeris reedel uut tärnisüsteemi puudutava käskkirja allkirjastanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Uue süsteemi peamine erinevus Eestis täna kasutusel olevaga on oluliselt enama tähelepanu pööramine teenuste kvaliteedile ning suurem paindlikkus. Kui praegu peab hotell tärni saamiseks täitma kõik ettenähtud nõuded ning kasvõi ühe kriteeriumi puudumisel järku ei anta, siis uued nõuded koosnevad miinimum- ja valiknõuetest. Järgu saamiseks tuleb täita kõik miinimumnõuded ning valikuliste nõuete hulgast on tarvis juurde koguda kindel hulk punkte.

Taolise süsteemi järgi jagatakse tärne näiteks Šveitsis, Austrias, Saksamaal, Ungaris, Tšehhis, Hollandis ja Rootsis. Sarnaselt Eestile plaanivad sellele üle minna ka Läti ja Leedu.

Praegu on Eestis 28 tärnihotelli, neist neljal on viis, kümnel neli, 13-l kolm ja kahel kaks tärni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles