Üheksa ameeriklaste veidrust, mis ajavad välismaalased segadusse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger
Burger Foto: SCANPIX

Igas kultuuris on omad veidrused, millest mõned paistavad rohkem välja kui teised.

Ameerika Ühendriike väisab igal aastal ohtralt turiste ning paljud neist on nõus, et ameeriklastel on mõned veidrad kombed. Huffington Post on internetiavarustest kokku kogunud ameeriklaste kombed, mis välismaalasi naerma ajavad.

1. Portsjonite suurus - portsjonid on nii suured, et tihti saab ühest ameeriklase taldrikust söönuks kaks välismaalast.

2. Hiiglaslikud autod - tundub, et Ühendriikides väikeseid autosid ei müüdagi, sest kõik on hiiglaslikud kastiautod.

3. Lõputult toidu- ja spordivõistluseid - mõnel spordiüritusel käies tundub pigem, et oled sattunud söögiorgiale, sest igalt poolt saab kiirtoitu soetada ja keegi end ka tagasi ei hoia.

4. Arvamus, et kõik on pidanud keelt õppima - paljud šotlased ja inglased on saanud ameeriklastelt julgustavaid kommentaare, et nende inglise keel on väga hea ja nad peaksid õppimist kindlasti jätkama.

5. Suhkur sobib kõigega - Ühendriikides võib olla üsna keeruline tervislikult toituda. Väga paljud toidud on frititud või praetud. Sageli juhtub ka nii, et kui tellid salati, saad kõrvale tasuta jäätise.

6. Pangaautomaadi drive-in - pangas käimine toimib samamoodi nagu McDonald'sisse minek, sõidad lihtsalt autoga akna juurde ja kõik mured saavad lahendatud.

7. Laadad - laatadel saab maitsta veidraid roogasid. Iowa osariigis visati fritüüri isegi känakas võid, mida siis kohalikud hea meelega sõid.

8. Vahed vetsuustel - avalikes käimlates on vetsukabiinide ustel alati suured vahed sees ning sealt on väga lihtne läbi näha.

9. Jootraha - Ühendriikides lisatakse kümne protsendiline jootraha tihti automaatselt arvele, ilma et sind selle eest hoiatataks või et see hindades kuidagi kajastuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles