Lottemaa ja teised huvitavad turismiobjektid said arenguks raha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa.
Lottemaa. Foto: Ants Liigus

EASi otsustas rahastada Euroopa regionaalarengu fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme raames Lottemaa teemaparki, Kiviõli seiklusturismikeskust, Audru ringrada, Rakvere linnust, Narva-Jõesuu rannaala, Kärdla sadamat ja Sõrve tuletornilinnakut.
 


«Meie toetusskeem on üles ehitatud nii, et suuremad võimalused võita olid nendel taotlustel, mis toovad Eestisse ja konkreetsesse piirkonda rohkem uusi külastajaid
nii Eestist kui välismaalt. Tähtis on ka see, et turistide raha jääks piirkonda ning looks uut jõukust ja töökohti,» selgitas regionaalminister Siim Kiisler.

Ta lisas, et konkurents oli väga karm ja eelarvemaht tõstis lati kõrgele. «Mul on hea meel, et rasked otsused on selleks korraks tehtud ja projektid saavad reaalselt käivituda,» lausus ta..

«Usume, et nendel seitsmel projektil on kõige suurem tõenäosus saavutada püstitatud eesmärke: tuua Eestisse väliskülastajaid ning meelitada neid ka Tallinnast ja Harjumaalt kaugemale, et ühtlustada Eesti eri piirkondade arenguvahesid ja luua uusi töökohti,» selgitas valikut EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov.

Nõuetele vastavaid projekte hindas EASi moodustatud turismivaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon. Positiivse hinde saanud projekte oli 21, millest rahastuse saab seitset. Tulenevalt taotluste suurest hulgast eraldas regionaalminister vooru eelarvesse täiendavad 4 miljonit eurot, suurendades summat 16,7 miljoni euroni.

Meetmest said toetust taotleda kohalikud omavalitsused, sihtasutused ja mittetulundusühingud, riigiasutused külastusobjektide haldajana ja avalik-õiguslikud
ülikoolid. Toetuse maksimaalne suurus projekti kohta on 3 195 583 eurot. See võib katta kuni 85 protsenti projekti abikõlblikest kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles