Eesti elanikud reisivad kodumaal üha rohkem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkemaja
Puhkemaja Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta statistika kohaselt on siseturism Eesti elanike seas üha populaarsem – ehkki buumieelset taset pole veel saavutanud, on inimesed taas hakanud rohkem kodumaal reisima.


Alanud aasta puhkamisvõimalustega Eestis saab tutvuda sel nädalavahetusel toimuval turismimessil Tourest 2011.

«Siseturismi halli Puhka Eestis väljapanek on kasvanud iga aastaga, nagu ka kaasmaalaste huvi kodumaal puhata. Eelmise aasta statistika näitab siseturismi tugevat kasvu – pärast 2009. aasta langust on siseturism möödunud aasta aprillist alates taas tõusuteel,» kommenteeris EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Eelmisel aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes ligi 838 000 siseturisti ehk 9 protsenti enam kui aasta varem, ööbimiste arv kasvas 8 protsendi võrra, ulatudes 1,5 miljonini.
Kui 2010. aasta I kvartalis vähenes siseturistide ööbimiste arv majutusettevõtetes võrreldes varasema aasta sama perioodiga 2 protsenti, siis alates II kvartalist hakkas ööbimiste arv kasvama, jõudes IV kvartalis 16 protsendini.

Möödunud aasta siseturistide ööbimiste koguarv jäi buumiaegse 2007. aasta rekordtasemest siiski 15 protsenti allapoole.

Absoluutarvudes kasvas 2010. aasta siseturistide ööbimiste hulk kõige enam Tallinnas, Harjumaal ja Lääne-Virumaal. Vaid Raplamaal ja Lääne-Virumaal ületas ööbimiste arv majanduskriisi eelse taseme.

Kõige populaarsemad siseturismi sihtkohad majutusettevõtetes veedetud ööde põhjal on püsinud viimastel aastatel samad: Tallinn, Ida-Virumaa, Pärnu, Saare maakond, Tartu, Valgamaa ja Lääne-Virumaa.

Mutso sõnul on siseturismi kasvu üheks põhjuseks majutusasutuste hinnataseme langus, mis on muutnud kodumaal puhkamise taskukohasemaks. Lisaks pingutavad turismiettevõtjad senisest enam, pakkudes atraktiivseid uusi teenuseid ja tehes soodsaid eripakkumisi.

Tourest siseturismile pühendatud alal Puhka Eestis tutvustavad 170 eksponenti erinevate maakondade puhkamisvõimalusi, vaatamisväärsusi ning kultuurisündmusi. Reisihuvilised saavad messilt hea ja ülevaatliku info, kuhu, millal ja kuidas Eestis reisida.

Maakondade väljapanekutes astuvad üles erinevad esinejad, pakutakse temaatilist meelelahutust ning viiakse läbi viktoriine ja võistlusmänge ka pere väiksematele liikmetele.

Puhkamisvõimalustega Eestis ning Tourest 2011 siseturismi halli Puhka Eestis tegevustega on võimalik tutvuda ka portaalis puhkaeestis.ee ja facebook.com/puhkaeestis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles