Veidraimad loomad, keda on lennuki salongi lubatud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mujal maailmas on kogumas populaarsust tugiloomade lennule kaasa võtmine, et pikk sõit ei tunduks enam nii hirmuäratav.

Kui tavaliselt peavad loomad reisima inimestest eraldi ning puurides, siis tugiloomad võivad oma omanikuga tulla salongi kaasa. Selleks on vaja vaid tõestada, et loomast sõltub inimese heaolu, vahendab news.com.au.

Tihti võetakse kaasa klassikalisi koduloomasid nagu koerad või kassid, kuid on mõned reisijad, kes on maailma näidanud ka oma teistele sõpradele. Kuulsust on kogunud teiste hulgas näiteks ka part Daniel Turducken Stinkerbutt, kes kuulub naisele, kel on traumajärgne stressihäire. Part on tema tugiloom, mistõttu võib Daniel käia kõikjal naisega kaasas.

Naine kirjeldas, et tema tugiloom tunneb suurepäraselt ära, millal tal tuleb järjekordne stressihoog. Nii sunnib ta naist istuma või lamama ning on valmis ta rinnal istuma nii kaua, kui omaniku stressihoog möödub.

Lisaks pardile on oma tee lennukisse leidnud veel, kalkun, siga, kilpkonn, sisalik, hobune ja isegi känguru. Kõikidel tugiloomadel peavad olema korras paberid ning nende omanikul tõend vaimse tervise eksperdilt. Lisaks ei tohi loomad lahtiselt lennukis ringi liikuda.

«Iga terapeut võib anda loa ükskõik millisele loomale. Teaduslikult on tõestatud, et kui koerad inimesele otsa vaatavad, siis vallandub kehas oksütotsiin, hormoon, mis leevendab hirmu,» rääkis piloot Tom Bunn. Tema sõnul on selliste lubade kirjutamine liigagi lihtne, sest vaevalt, et mõni kalkun samuti hirmu leevendab.

Kui kaasreisijad on tavaliselt koerte suhtes leplikud, siis muid loomi tavaliselt lennule ei soovita. Lisaks ei oska tugiloomad alati viisakalt käituda, mistõttu häirivad nad tihti ka kaasreisijate rahu. Reisijad on esitanud selliste tugiloomade kohta juba kümneid kaebuseid, kuid sellele vaatamata võivad lennufirmad saada kopsakad trahvid, kui nad peaksid keelduma tugilooma pardale lubamisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles