Euroopa Liit hakkab noortele jagama tasuta rahvusvahelisi rongipileteid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongijaam
Rongijaam Foto: SCANPIX

Euroopa Liit plaanib hakata kõikidele 18-aastastele kodanikele andma tasuta kuuajalisi InterRail rongipileteid, et soodustada noorte reisimist Euroopas.

Selline pilet maksab 400 eurot, kuid EPP fraktsioon soovib Euroopa Parlamendis läbi suruda idee, et kõikidele noortele antaks pilet tasuta, vahendab Lonely Planet.

«Euroopa tähendab emotsioone, teiste kultuuride ja keelte avastamist,» rääkis EPP fraktsiooni eesistuja Manfred Weber. Tegemist on väga suure projektiga, sest Liidus saab igal aastal 18-aastaseks umbes viis miljonit kodanikku, mis tähendab ka ühendusele suurt kulu.

Transpordivolinik Violeta Bulc ütles, et ta imetleb idee ambitsioonikust ning annab endast parima, et see ka täide läheks. Ühtlasi pakkus ta välja mõtte, et pileteid võiks välja anda loterii korras ning seega saaks selle endale vaid mõned 18-aastased kodanikud.

ühtlasi tõi ta välja, et kõik Euroopa Liidu raudteed ei ole liitunud InterRail süsteemiga, mistõttu ei saa kõigi riikide liikmed programmiga liituda. See aga läheb algse ideega vastuollu, mistõttu võivad tulevikus tekkida ka riikide vahel uued koostöösuhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles