Euroopas avati esimene õllepurskkaev

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllepurskkaev
Õllepurskkaev Foto: SCANPIX

Žaleci linnas Ida-Sloveenias avati Euroopa esimene õllepurskkaev. Tähtsat sündmust kogunes uudistama sadu õllearmastajaid. 

Kahjuks ei ole tegu siiski konstruktsiooniga, kust õlut pidevalt vabalt voolaks. Purskkaev on ehitatud humala taime kujuliselt ning seal on kaheksa kraani, mis kõik annavad välja erinevat sorti õlut, vahendab Lonely Planet.

Soovijad peavad maksma kuus eurot, mille eest nad saavad klaasi ning seejärel saavad nad maitsta purskkaevust 100 milliliitri kaupa viit erinevat õlut. Klaasid on spetsiaalse mikrokiibiga, mis annavad purskkaevule märku, et viimane võib õlut välja jagama hakata.

Valikus on ka kohalikud õlled ning linnapea Janko Kosi sõnul ei ole purskkaevu loomise idee taga rahva purju jootmine vaid pigem õllekultuuri edendamine.  Ühtlasi loodab ta, et purskkaev teeb Žaleci linna ka turistide hulgas populaarsemaks ning Sloveenia humalapiirkonda hakkab külastama rohkem õllehuvilisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles