Turistid jäid aborigeenide pühapaika lõksu

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uluru ehk endise nimega Ayers Rock
Uluru ehk endise nimega Ayers Rock Foto: AA World Travel Library/©AA World Travel Library/Scanpix

Keset Põhjaterritooriumi kõrbe asub Austraalias punane mägi ehk Uluru, mis on aborigeenide pühapaik. Austraallased avaldasid oma pahameelt, kui tuli järjekordne teade turistidest, kes ignoreerisid keelumärke ja ronisid Uluru peale keelatud aladele. 

Kolm austraallast ronisid esmaspäeval ikoonilise maamärgi peale, kaldusid teest kõrvale ja jäid kaljulõhesse lõksu. Spetsialistidel läks meeste päästmiseks aega 11 tundi ja seiklejad toodi kaljult alla teisipäeva varahommikul, vahendab news.com.au.

Paljud austraallased on väljendanud oma nördimust sotsiaalmeedias. Olenemata sellest, et kohalikud on palunud, et turistid ei roniks Uluru peale, siis leidub ikka inimesi, kes keelde eiravad.

Ulurul ronimine ei ole keelatud, aga mäe lähedal on sildid, mis tungivalt soovitavad inimestel sellest hoiduda ja austada tähtsat pühapaika. Antud teemal on toimunud palju diskussioone ja näiteks Põhjaterritooriumi peaminister Adam Giles ütles, et inimeste mäele lubamine on majanduslikult kasulik, aga see on ohtlik.

Eelmise aasta juunis juhtus taiwani turistiga raske õnnetus, kui ta jäi kaljulõhesse kinni rohkem kui ööpäevaks. 27-aastane mees viidi haiglasse raskete kehavigastuste ja veepuuduse tõttu. Nimelt oli ta otsustanud mäest alla laskumisel sõpradest erinevalt valida alternatiivse tee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles